Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Doprajte si denne aspoň päť sliviek, prospievajú zdraviu

reklama:
Doprajte si denne aspoň päť sliviek, prospievajú zdraviu

Slivky sú obľúbené ovocie, na ktoré veľa ľudí nedá dopustiť. Sú výborné čerstvé aj sušené, majú mnoho prospešných látok a pomáhajú nám so zdravím. Ak slivky práve dvakrát nemusíte, pozrite sa, o čo prichádzate. A ak naopak patrí k vášmu obľúbenému ovociu, prečítajte si, ako svojmu telu prospievate.

Odporúča sa denne zjesť aspoň päť čerstvých alebo sušených sliviek. Dajú sa kúpiť v obchodoch, ak ale máte tú možnosť, je lepšie si ich nazbierať vonku, teraz je ich sezóna a spracovať tak, aby vám cez zimu vydržali. Môžete ich sušiť, mraziť, urobiť z nich lekvár, alebo si ich vychutnať čerstvé a neupravené. Dodajú vám potrebné vitamíny, minerály a ďalšie látky, pôsobia proti reume, Dne, zlému krvnému obehu aj nesprávnej funkcii pečene a obličiek.

Pomoc proti Dne

Ak sa u vás objavia prvé príznaky Dni, rozhodne neponechávajte nič náhode a vezmite si na pomoc slivky. Látky, ktoré sú v nich obsiahnuté, odbúravajú a vyplavujú močovinu. Jesť ich môžete len tak, prípadne konzumovať v podobe šťavy. Ak je chuť sliviek pre vás neprekonateľný problém, skúste piť aspoň výluh z nich. Nepomôže vám síce v takej miere, mierneho zlepšenia sa však dočkáte.

Slivky obsahujú veľa vitamínu E, horčíka a draslíka. Tým vám môžu pomôcť s aterosklerózou. Pôsobia ako prevencia proti infarktu, znižujú škodlivý cholesterol v krvi a harmonizujú krvný obeh. Pomôžu vám tiež pri problémoch so zažívaním. Skvele totiž pomáhajú upravovať funkciu čriev a výborne pôsobia proti zápche. Odporúčajú sa aj ako prevencia proti rakovine čriev. Navyše celkovo slivky detoxikujú celý organizmus.

Využiť ich môžete rôznymi spôsobmi

Vášmu telu ale môžu slivky prospievať aj zvonka. Slivková maska ​​na tvár vyhladzuje pleť a vrásky, upravuje nedostatky a zanecháva pokožku vláčnu a hebkú. Príprava je jednoduchá. Stačí roztlačiť jednu čerstvú slivku, zmiešať ju s lyžičkou medu, jedným žĺtkom a trochou citrónovej šťavy. Nechajte masku na tvári pôsobiť dvadsať až tridsať minút a potom ju opláchnite vlažnou vodou.

Mimochodom, využiť môžete aj obyčajné kôstky zo sliviek. Dobre ich očistite a opláchnite vodou, potom nechajte dôkladne vysušiť. Naplňte s nimi bavlnený vankúšik alebo ľanový povlak a zašite. Potom stačí vankúšik na pár minút zahriať v rúre a prikladať na boľavé alebo studené miesta na tele. Tento nahrievaci vankúšik sa skvele hodí aj pri brušných kolikách u bábätiek.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.