Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hádka s manželom spôsobila jej odchod z rodiny. Po dvoch dňoch dostala šokujúcu správu, ktorá všetko zmenila

reklama:
Hádka s manželom spôsobila jej odchod z rodiny. Po dvoch dňoch dostala šokujúcu správu, ktorá všetko zmenila

Ráno vstanete do práce a viete, že vás čaká náročný deň. Musíte stihnúť veľa vecí a zarobiť peniaze, aby ste mohli zaopatriť svoju rodinu. Manželka s malým dieťaťom je doma a stará sa o dom. Vy nosíte domov peniaze a jediné, čo chcete, je trocha pokoja večer po návrate z náročného dňa. Ani vás nenapadne, že by to mohlo byť inak, pretože na odpočinok máte jednoducho právo. Ukážeme si príbeh rodiny, kde došlo k nepríjemnej hádke.

Náročný deň

Bol to veľmi náročný deň, po ktorom sa muž vrátil unavený domov. Svoju dennú úlohu splnil a teraz si len chcel dopriať trochu pokoja, pohody, ale hlavne ticha. Netušil však, že práve v tento večer ho rozhodne mať nebude.

Pomôžeš mi prosím?

V tú chvíľu za ním prišla jeho mladá manželka s veľkou prosbou, či by jej nemohol pomôcť s niektorými domácimi prácami, resp. starostlivosť o ich malé dieťa. Muž neveril vlastným ušiam a veľmi sa rozhneval. Povedal jej, že celý deň tvrdo pracuje, zatiaľ čo ona je v pokoji doma a má čas všetko poriadne urobiť. On po náročnom dni rozhodne nemá sily na ďalšiu prácu a starostlivosť o dieťa. Začali sa hádať, čo nakoniec vyústilo v to, že sa žena zobrala a od rodiny odišla. Muž sa znenazdajky ocitol sám s malý dieťaťom a nezostávalo mu nič iné ako sa o dieťa postarať. Po dvoch dňoch umiestnil na sociálnu sieť odkaz v domnení, že si ho žena prečíta.

Otvorený list

Stálo v ňom zhruba toto: „Moja milá. Pred dvoma dňami sme sa pohádali, pretože som bol z práce veľmi unavený a ty si odo mňa chcela pomoc s domácimi prácami. Rozčúlilo ma to, pretože je to tvoja práca a moja je zarábanie peňazí. Kvôli hádke si od nás odišla a nechala si ma s dieťaťom samotného. Stačili však dva dni, aby som si uvedomil, že si to vôbec nemala ľahké. Starostlivosť o dieťa je nesmierne náročná, nieto potom ešte starostlivosti o dom. Na odpočinok, jedlo, a dokonca ani sprchu som nemal čas. Spánku som si tiež moc neužil, pretože dieťa neustále plakalo a ja som ho musel utešovať. Teraz už viem, prečo si odo mňa chcela pomôcť. Bol som hlúpy, že som tak zareagoval a teraz už viem, že to bola chyba. Si celé dni sama doma, bez priateľov, čo pre teba musí byť veľmi ťažké. Chcel by som sa ti teda ospravedlniť a povedať ti, ako si úžasná matka a žena. “

List je venovaný všetkým rodičom, ale predovšetkým manželom, ktorí si občas neuvedomujú, ako náročné to ich manželky, resp. mamičky majú.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.