Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hneď ráno som si dala lyžicu tohto zázraku. Po týždni sa mi zlepšil krvný tlak a cholesterol išiel rapídne dole

reklama:
Hneď ráno som si dala lyžicu tohto zázraku. Po týždni sa mi zlepšil krvný tlak a cholesterol išiel rapídne dole

O výhodách tohto zázraku ste určite počuli mnohokrát, pretože sa v širokej škále používa v medicíne, ale aj kozmetike. Má v sebe tak dôležité a zdravé vlastnosti, že by sme ho mali pridať do svojej každodennej stravy.

Ľanový olej má v sebe tak dôležité a zdravé vlastnosti, že by sme ho mali pridať do svojej každodennej stravy. Jeho špecifická a trochu horká chuť, ktorú rafinovaný ľanový olej má, dodá lahodnú bodku akémukoľvek jedlu. Hodnota oleja pre ľudský organizmus spočíva v jeho vysokom obsahu mastných kyselín, makro a mikroelementov. Čo sa týka omega-3 mastných kyselín, obsahuje ho 2x viac ako rybí olej. Takže pre tých, ktorí nemajú radi ryby, je toto prijateľnejšia alternatíva. Zvyčajne sa ľanový olej užíva ráno nalačno, tj. 20-30 minút pred prvým jedlom. Tiež ho môžete piť pred spaním, alebo 20-30 minút po poslednom jedle dňa. Jedna porcia ľanového oleja sa rovná jednej polievkovej lyžici. Kým ho však začnete užívať, poraďte sa s lekárom, pretože vám môže úplne stačiť konzumovať ho len 1x denne.

Využiť sa dá aj ako súčasť masky na pleť a vlasy. Akonáhle zistíte jeho úžasné účinky na vaše telo, nebudete sa ho chcieť vzdať!

Chudnutie

Kyselina olejová omega-9, kyselina linolová omega-6 a alfa-linolénová kyselina omega-3 sú efektívne aktivátory chudnutia. Okrem toho, kyseliny omega-9 a omega-6 dokážu znížiť chuť do jedla. Preto každý, kto má nadmernú hmotnosť, by mal dať prednosť tomuto oleju. Pokojne si ho pridajte do jogurtu, šalátov alebo len samostatne.

Kardiovaskulárny systém

Olej pomáha chrániť organizmus pred kardiovaskulárnymi chorobami, normalizuje krvný tlak, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a spôsobuje, že cievy sú pružnejšie a zdravé. Vedci tiež preukázali, že je schopný zabrániť opakovaným infarktom.

Ženské zdravie

Prítomnosť lignín v ľanovom oleji pomáha aktivovať správnu rovnováhu hormónov. Vďaka nemu bude lepšie tolerovaná aj bolestivá menštruácia či menopauza.

Zmierňuje zápaly

Ľanový olej dokáže zmierniť zápalové procesy pri lupuse, Dne a fibrocystickej mastopatii. Olej znižuje hladinu cholesterolu aj bolesti v kĺbovom tkanive. Omega-3 zlepšuje proces vstrebávania jódu. Z tohto dôvodu sa pri fibrocystickej mastopatii používa ako doplnková liečba.

Krása a mladosť

Olej upravuje funkciu mazových žliaz. Maska z neho má účinky proti starnutiu, antibakteriálne a vyživujúce vlastnosti. Pokojne ho môžete použiť aj na výživu rias. Jeho účinok je oveľa lepší ako po ricínovom oleji.Ak chcete vidieť pozitívne výsledky tohto oleja, je nutné ho používať najmenej dva mesiace.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.