Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Iba 11-ročný chlapec je majster v háčkovaní. Svoj talent využíva na získavanie peňazí pre charitu

reklama:
Iba 11 ročný chlapec je majster v háčkovaní. Svoj talent využíva na získavanie peňazí pre charitu

Má nielen šikovné ruky, ale i obrovské srdce. Malý Jonah (11) si našiel koníček, aký by ste u chlapca v jeho veku neočakávali ani náhodou. Venuje sa háčkovaniu, ktoré mu ide tak od ruky, že už má i vlastnú značku. Skromné chlapča svojim talentom nemrhá, práve naopak, využíva ho na to, aby pomohol druhým.

Jonah pôvodom pochádza z chudobnej Etiópie, no vyrástol vo Wisconsine. Ako 6-mesačného si ho adoptovali Christopher a Jennifer Larson, ktorí ho s láskou vychovávajú. Na svojho chlapčeka sú neskutočne hrdí, a veru, majú byť aj prečo.

Foto: © Help Expand Jonah’s Hands To Ethiopia

Rodený talent

Remeselnícke vlohy Jonaha sa začali prejavovať už v útlom veku. Mal len 5 rokov, keď do daru dostal tašku priadze a ihly na háčkovanie. Na prvý pohľad symbolický darček odomkol cestu k veľkému talentu a Jonah postupne doslova prepadol ručnej výrobe

Foto: © Jonah’s Hands / Facebook

Šikovné dieťa sa väčšinu toho, čo vie, naučilo samo, prostredníctvom videí na internete. Od malých vecičiek plynulo prešlo k oveľa zložitejším výrobkom a dnes má aj svoj vlastný “biznis” pod značkou Jonah´s Hands.

Ušľachtilá pomoc

Napriek tomu, že Jonah vyrastal v Spojených štátoch, krajinu svojho pôvodu miluje a verí, že sa tam raz vráti. Dovtedy by rád pomohol aspoň na diaľku. Svoju úžasnú zručnosť sa rozhodol využiť na získavanie peňazí pre ľudí z Etiópie, ktorí nemali podobné šťastie ako on.

Foto: © Roots Ethiopia / Facebook

Jonahovou snahou je pomôcť ďalším skrytým talentom, ktoré by inak pravdepodobne nemali žiadnu šancu sebarealizovať sa. „Viem, ako sa dokáže rozvíjať prirodzená zručnosť a chcem podporiť úspech mnohých rúk v Etiópii,“ povedal šľachetný chlapec.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. apríla 2019Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.