Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ich 4 ročný syn im povedal, že chce byť dievča. Na to, čo urobili by nenabralo odvahu mnoho rodičov

reklama:
Ich 4 ročný syn im povedal, že chce byť dievča. Na to, čo urobili by nenabralo odvahu mnoho rodičov

V rodičovstve musí byť snáď každý pripravený na najrôznejšie situácie, ktoré môže priniesť sám život. S jednou neľahkou úlohou sa už roky pasujú rodičia Daniel a Julie. Keď Julie druhýkrát otehotnela, k synovi si veľmi priali dievčatko. Osud im však doprial zdravého chlapca, ktorému dali meno Easton.

Všetko bolo v najlepšom poriadku, pokiaľ sa Easton nezačal stále jasnejšie vyjadrovať o tom, že chce byť dievča. Keď mal len 4 roky svojim rodičom povedal: „Chcem byť dievča. Urobte zo mňa dievča.“ Už vtedy rodičia tušili, že nejde len o detský rozmar a svoje dieťa začali vychovávať tak, ako si to prialo ono samé. Dovolili mu, aby sa choval a obliekal ako dievča, dokonca si vybral aj meno.

Rodičia pritom stále dúfali, že pôjde len o prechodné obdobie, ale opak bol pravdou. Daniel a Julie sa s rozhodnutím ich dieťaťa postupne zmierili a dnes doma vychovávajú syna a dcéru. Oznámili to dokonca aj rodine, ktorá spočiatku zaujala odmietavý názor. „Odborníci nám povedali, že v tomto svoje rozhodnutie a vnímanie pohlavia nezmení a najlepšie čo môžeme urobiť je, aby sme ju vychovávali ako dievča,“ priznala Júlia.

Poradili im tiež, že s tranziciou, teda premenou, by mali začať čo najskôr, aby to bolo pre jej duševné zdravie čo najmenej bolestivé.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.