Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jedzte grapefruit každý deň, a s vašim telom sa budú diať zázraky

reklama:
Jedzte grapefruit každý deň, a s vašim telom sa budú diať zázraky

Prírodný všeliek! Grapefruit patrí medzi tie druhy potravín, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Nech už je to akokoľvek, majte na pamäti, že toto citrusové ovocie je plné vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré prinášajú zázračné benefity pre organizmus. Prečo sa oplatí konzumovať ho každý deň?

Vaša pokožka bude žiariť

Vysoký obsah vitamínu C predurčuje grapefruit na to, aby ste minimálne zvážili jeho zaradenie do vášho jedálnička. “Céčko” ma nepopierateľne priaznivý účinok na celkový organizmus, vrátane pokožky, ktorú pomáha udržiavať zdravú. Práve jeho pričinením sa vaša pleť môže stať jemnejšia, vrásky zredukované a koža chránená pred škodlivým pôsobením slnečného žiarenia.

Menej často budete chorá

Z konzumácie grapefruitu bude ťažiť aj váš imunitný systém. Okrem vitamínu C, obsiahnutom v tomto ovocí, dodáte telu aj vitamín A. Denná dávka horkastého citrusu vám pomôže v prevencii voči nachladnutiu a ďalším chorobám.

Rýchlejšie sa vám budú hojiť rany

Vitamín C je výborným pomocníkom i pri tvorbe zdravých jazvových tkanív a nových krvných ciest. Jeho zvýšený prísun sa odporúča pacientom, ktorých čaká chirurgický zákrok. Hojenie ich rán môže byť tak podstatne rýchlejšie.

Váš krvný tlak sa môže zlepšiť

Máte problémy s tlakom? Štúdia uverejnená v časopise Metabolism vás zaiste poteší. Podľa nej totiž každodenné jedenie grapefruitu podporuje zdravý krvný tlak a hladiny lipidov.

Udržíte si dobrý cholesterol

S cholesterolom nie sú žarty. Štúdia publikovaná v časopise Journal of Agricultural Food Chemistry priniesla informácie o tom, že u ľudí, ktorí denne konzumovali grapefruity, bola znížená zlá hladina cholesterolu až o 15,5%. V prípade, že užívate lieky na toto ochorenie, však treba byť obozretný. Odborníci ich neodporúčajú kombinovať s grepmi.

Budete prekypovať energiou

Cittrusové plody sú úžasné v tom, že dokážu prirodzeným spôsobom prebudiť človeka. Aj grapefruit má túto zázračnú vlastnosť dodať telu energiu a vitalitu.

Poklesne váš apetít

Bojujete každú chvíľu s pocitom hladu? Dajte si grapefruit, ktorý obsahuje množstvo vlákniny. Práve vláknina je známa tým, že vo vás dlhšie udrží pocit sýtosti, a oklame tým žalúdok.

Nebude vás trápiť smäd

Položte si ruku na srdce a úprimne sa spýtajte sama seba, či poctivo dodržiavate pitný režim. Nedostatok vzácnej tekutiny môže spôsobiť, že sa počas dňa cítite dehydrovaná. Zázračný citrus je až z 91 – 92 % tvorený vodou, vďaka čomu sa môže pýšiť titulom jedného z najhydratečnejších plodov.

Pohyby čriev sa upravia

Vďaka vysokému obsahu vody a vlákniny dokáže grapefruit zlepšiť vaše trávenie a spraviť ho zdravšie. Vaše vylučovanie pomôže upraviť v pravidelnejšie a taktiež je výbornou zbraňou v boji proti zápche.

Vyhnete sa zdravotným komplikáciám

Pravidelná konzumácia grapefruitu môže pomôcť v prevencii voči inzulínovej rezistencii, ktorá často vedie až k cukrovke.

Prebytočné kilá sa stratia rýchlejšie

O tom, či grapefruit pomáha regulovať telesnú váhu alebo nie, vzniklo už veľa rozporuplných štúdií. Niekoľko z nich však jednoznačne dokázalo, že tí, čo jedia toto horké ovocie, alebo pijú šťavu z neho pred jedlom, dokážu schudnúť rýchlejšie. Za skúšku to každopádne stojí, čo poviete? Ublížiť vám to rozhodne nemôže

Foto:pixabay.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. októbra 2018Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.