Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jeho priatelia sa mu smiali, pretože mal na sebe ružové tričko. Zásah učiteľa si budú pamätať do konca života

reklama:
Jeho priatelia sa mu smiali, pretože mal na sebe ružové tričko. Zásah učiteľa si budú pamätať do konca života

9-ročný chlapec William Gierke, ktorý navštevuje školu vo Wisconsine v Spojených štátoch, je veľmi empatický a citlivý chlapec. Vie, že sa vo svete dejú veci, ktoré by sa diať nemali, a že ľudia trpia chorobami, ktoré sa nedajú vyliečiť. Rád by pomohol, ale vzhľadom na svoj vek nevie presne ako. Ale vie, čo môže urobiť, aby prejavil duchovnú podporu. Rozhodol sa venovať ženám s rakovinou prsníka a začať nosiť ružové tričká. Na tričku, ktoré mal na sebe, stálo: "Tvrdí chlapci sú oblečení v ružovej."

Táto farba bola roky spájaná s bojom proti rakovine, ale Williamovi spolužiaci o tom rozhodne nevedeli. Začali sa mu vysmievať, že nosí ženské oblečenie a že sa mu nehodí, aby chlapec takto chodil do školy. Chlapcova matka nevedela, čo sa s jeho synom v škole deje. Videla ho, až keď sa vrátil domov, smutný a uplakaný. Ukázalo sa, že jeho spolužiaci si mysleli, že ružová je dievčenská farba. Stalo sa však niečo, čo zmenilo jeho rozhodnutie.

Jeho učiteľ David Winter mu povedal, že má prísť do triedy v ružovom tričku, pretože ho bude mať tiež! Pre Williama to bolo skutočne pozitívne prekvapenie. Odvtedy vedel, že na to nie je sám a jeho spolužiaci, keď videli učiteľa a jeho v podobných tričkách, tomu prestali venovať pozornosť. Od tejto chvíle sa už nebojí byť citlivý na ujmu druhých a podporovať chorých ľudí. Je to malé, ale úžasné gesto zo strany učiteľa.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.