Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Každý deň vstávam o 4:30, aby som pripravila manželovi raňajky

reklama:
Každý deň vstávam o 4:30, aby som pripravila manželovi raňajky

Nie je to tak dávno, pretože pred niekoľkými desiatkami rokov sa od žien vyžadovalo, aby boli ideálnymi manželkami, matkami a ženami v domácnosti. Ich jediným životným cieľom bolo vziať si to správne a viesť domácnosť, variť, upratovať, prať a starať sa o deti. Našťastie sú tieto časy dávno preč a stále viac vzťahov je založené na partnerstve a rovnosti. Páni prestávajú veľkoryso „pomáhať“ manželkám s domácimi prácami alebo „robiť ich domáce práce“, ale rovnakým dielom zdieľať domáce úlohy. Tento partnerský trend je veľmi silný, možno práve preto vzbudila nižšie popísaná situácia toľko kontroverzií a negatívnych komentárov.

Brooke Smith, pôvodom z austrálskeho Brisbane, je nepracujúca matka štyroch detí, o ktoré sa stará a vedie domov. Nedávno sa jeden z jej príspevkov rozšíril nielen medzi tam zhromaždené ženy, ale aj na internete. To všetko preto, že Brooke priznala, že každé ráno vstáva o 4:30, aby pripravila manželovi raňajky. „Vždy dbám na to, aby som zostala hore, kým nemajú všetci zbalené obedy, oblečenie vrátane môjho manžela na ďalší deň. Niekedy to znamená, že idem spať o 21:00 a niekedy o polnoci, ale vždy vstávam skoro (vstávam s manželom o 4:30, aby som mu urobila raňajky a kávu).”

„Spokojná matka rovná sa šťastný domov. Urobte to, aj keď sa vám nechce, pretože na druhý deň sa budete cítiť šťastní.” Po jej príspevku sa strhla skutočná diskusia a mnoho komentátorov ju obvinilo, že sa chová ako žena v domácnosti priamo z 50. rokov a snaží sa za každú cenu zapáčiť svojmu manželovi.

„Je roztomilé, že to robíš, ale moje manželstvo je o rovnosti a partnerstve, takže zdieľame zodpovednosť. Môj manžel tiež pracuje na plný úväzok, napriek tomu nám upratuje, varí a stráži deti. Môj manžel sa budí sám a deti si pripravujú raňajky samé.”

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.