Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Komunita snov: Dvadsiatka susedov sa pustila do štúdia znakovej reči, aby podporili hluché dievčatko

reklama:
Komunita snov: Dvadsiatka susedov sa pustila do štúdia znakovej reči, aby podporili hluché dievčatko

Malá princezná našla skutočnú rodinu medzi susedmi. Dnes už dvojročná Samantha prišla na svet ako nepočujúce bábätko. Ľudia z jej okolia ju však nezavrhli, naopak, zamilovali si ju natoľko, že sa sami rozhodli prispôsobiť svetu najmenšej susedky.

Glenda (33) a Raphael Savitz boli šťastím bez seba, keď zistili, že do ich rodiny pribudne vytúžené dieťatko. Po tom, ako sa im narodila dcérka Samantha, však ostali v šoku. Novorodenecké testy odhalili, že ich dievčatko je hluché.

Hoci správy lekárov dvojicu zaskočili, neklesli na duchu. Naopak, vedeli, že ich bábätko bude potrebovať veľa podpory a lásky. Boli si dobre vedomí, že pre vývoj a rast ich malej Samanthy bude nevyhnutné nadobudnúť nové zručnosti. A tak sa milujúci rodičia začali učiť znakovú reč.

Strach z okolia

Bola tu však aj iná obava. Rodičia sa strachovali, ako príjme ich hendikepované dieťa okolie. To, čo nastalo, bolo pre nich šokom číslo dva, tentoraz ale nad rámec pozitívnym. Susedia nielen, že dievčatko prijali, ale rozhodli sa uľahčiť mu cestu životom tým najkrajším spôsobom.

Dvadsiatka ľudí zo susedstva si Samanthu okamžite zamilovala a túžba komunikovať s ňou ich priviedla k nádhernej myšlienke. Bez toho, aby na to upozornili Glendu a Raphael, najali si lektora, ktorý ich mal naučiť znakovú reč.

Rodičia malej bojovníčky nemôžu byť šťastnejší. Komunita, v ktorej žijú, preukázala neuveriteľnú ľudskosť. “Investujú toľko času a energie, aby sa naučili cudzí jazyk, pretože chcú hovoriť s mojim dievčatkom. Nemám na to slov,” vyjadrila sa dojatá Glenda.

Foto: CRAIG F. WALKER/GLOBE STAFF

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2023Zdroj www.bostonglobe.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.