Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kto je najmenej náchylný ku koronavírusovej infekcii. Prekvapivý objav vedcov šokoval

reklama:
Kto je najmenej náchylný ku koronavírusovej infekcii. Prekvapivý objav vedcov šokoval

Vedci urobili štúdie, ktorých výsledky prekvapili ľudí z celého sveta. Ako sa ukazuje, určitá skupina ľudí môže byť nakazená COVID-19 oveľa ľahšie ako ostatné. Doktor Piotr Dąbrowiecki v rozhovore pripustil, že určitá skupina ľudí môže počítať s väčšou odolnosťou voči vírusu a ľahším priebehom choroby. Hovorím o alergiách, na ktoré sa užívajú lieky, konkrétne inhalačné steroidy. "Nedávne štúdie ukazujú, že alergici, ktorí užívajú lieky, inhalačné steroidy alebo topické steroidy v nosovej oblasti, majú menšiu pravdepodobnosť nákazy koronavírusu, a to aj v prípade, že je ochorenie menej závažné."

V prípade alergikov nie je expresia receptorov angiotenzínu II, ktorými koronavírus vstupuje do tela tak intenzívna ako u ostatných ľudí. Niet pochýb, že je možné v tomto ohľade ich nazvať "šťastnými". "Pri pohľade na štatistiky si možno všimnúť, že percento ľudí s alergickou nádchou alebo alergickou astmou je medzi nakazenými rozhodne menšia ako medzi celou populáciou" poznamenal lekár. Expert tiež vysvetlil, že ochranné masky, ktoré nosia alergici, im pomáhajú zvláštnym spôsobom, pretože je filtrovaný vzduch, čo je zase spojené s menším množstvom alergie v tele.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.