Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kvôli tejto fotografii zažila matka na sociálnych sieťach vlnu nenávisti. Čo urobila?

reklama:
Kvôli tejto fotografii zažila matka na sociálnych sieťach vlnu nenávisti. Čo urobila?

Američanka Molly Lansing získala na internete "slávu" vďaka fotke, na ktorej bola zachytená so svojou najmladšou dcérou Anastasiou. Fotografia bola urobená na letisku v Colorade. Pri pohľade na obrázok vás môže napadnúť myšlienka: "Je táto matka v poriadku?" Ide o to, že Molly položila svoju (vtedy dvojmesačnú) dcéru priamo pred seba na podlahu. Dievča ležalo na malých plienkach.

Molly v tom čase najprv telefonovala a potom hrala hry na telefóne. Akonáhle sa fotka objavila na sociálnych sieťach, padlo na ženu množstvo negatívnych vyjadrení. Ľudia ju nazývali ako „hnusná matka“, a „hlúpa ženská“. Niektorí dokonca navrhovali „zbaviť takú matku rodičovských práv“. Niekto si spomenul na názor Alberta Einsteina, že moderné technológie časom premenia ľudí na idiotov. Molly si nevšimla, že ju niekto vyfotografoval. Molly sa obrátila na jeden z amerických časopisov pre matky s príbehom o tom, ako to naozaj bolo.

Žena povedala, že v ten deň odletela k svojim rodičom. Let bol oneskorený a ona musela tráviť veľa času s bábätkom na ramenách. Takmer dvadsať hodín držala Anastasiu vo svojich rukách. Keď bola Molly úplne vyčerpaná, rozhodla sa položiť dieťa na pár minút na zem a natiahnuť ruky. Telefonovala s matkou, ktorá si začínala robiť starosti, prečo Molly a Anastasia ešte nedorazili domov. Žene je ľúto, že ju všetci považovali za hroznú matku.

Hovorí, že je matkou troch malých detí a nikdy nebola obvinená z neplnenia svojich povinností. Molly sa nepáčilo, že bola vyfotografovaná bez jej súhlasu. Navyše si kvôli príspevku získala negatívnu povesť. Molly pracuje na čiastočný úväzok ako sestra na detskom oddelení. Akonáhle jej kolegovia fotku videli a spoznali na nej Molly, musela v práci dlho vysvetľovať, prečo sa tak stalo. Po jej odpovedi sa objavili tí, ktorí boli na jej strane. Našli sa ale aj takí, ktorí si položili inú otázku: „Naozaj nebolo možné položiť dieťa na stoličku vedľa seba?”

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.