Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lekári vám nepovedia ako sa rýchlo a lacno zbaviť vší

reklama:
Lekári vám nepovedia ako sa rýchlo a lacno zbaviť vší

Keď vidíte dieťa škriabať sa na hlave, prvé, čo vás napadne, je, že má vši. Mnohí na tieto krviprelievania narazili z vlastnej skúsenosti, a preto vedia, aké veľké muky vždy prináša zbavenie sa vší a hníd. Absolútne všetky deti nemajú rady česanie s hrebeňom na vši. Proces česania je nielen bolestivý, ale aj dlho trvá, než sa zbavíte všetkých týchto malých parazitov. A ak je vaše dieťa, rovnako ako moja, stále nepokojné a rozmarné, potom sa postup môže zdať takmer nemožný.

Vši sú tiež bežné u dospelých. Sú však častejšie medzi deťmi, pretože trávia viac času spoločne, v tesnom kontakte v škole a na ihriskách.

Prítomnosť vší nie je smrteľná ani nebezpečná, ale napriek tomu je celkom nepríjemná a môže spôsobiť silné svrbenie a nepohodlie. Vši sa rýchlo množia – to je ďalší dobrý dôvod, prečo sa ich zbaviť.

Existujú špeciálne šampóny určené na odstránenie vší, ale nie vždy sú účinné. Najprv musíte stráviť viac ako hodinu, aby ste odstránili každú larvu. A aby ste zabili celú rodinu vší, potrebujete viac ako jednu alebo dve fľaše, čo môže byť veľmi nákladné. Preto namiesto drahých šampónov navrhujem vyskúšať túto metódu!

Tento produkt je lacný a neobsahuje žiadne chemikálie. Tiež to vaše deti zachráni pred bolestivou procedúrou česania.

Budete potrebovať:

  • hrebeň na vši
  • ústna voda
  • ocot z bieleho vína
  • plastový sáčok alebo sprchová čiapka
  • uterák

Čo musíme urobiť

Navlhčite vlasy ústnou vodou a potom na hlavu položte sprchovú čiapku alebo plastový sáčok. Počkajte 1 hodinu. Môže to znieť pochybne, ale vši nemôžu tolerovať silný zápach ústnej vody. Opláchnite vlasy a potom na ne naneste biely vínny ocot. Pomôže to zbaviť sa hníd. Znovu zakryte hlavu a počkajte ďalšiu hodinu. Teraz umyte vlasy bežným šampónom a prečešte ich hrebeňom. Pokiaľ si deti nosia zo školy vši, postriekajte dieťaťu pred odchodom z domu vlasy ústnou vodou. To ho pomôže ochrániť pred malými pijavicami krvi. Dieťa navyše bude celý deň príjemne sviežo voňať!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.