Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mama napísala dojemný list svojej nenarodenej dcére. Prišla o ňu pri samovoľnom potrate

reklama:
Mama napísala dojemný list svojej nenarodenej dcére. Prišla o ňu pri samovoľnom potrate

Keď žena zistí, že je tehotná, je to pre ňu ten najradostnejší okamih v živote. Pôrodu svojho prvého dieťatka sa však nikdy nedočkala angličanka Phoebe Shieldsová. O svoju dcéru prišla následkom samovoľného potratu. Táto matka napísala pre svoju nenarodenú dcérku srdcervúci list. Ide o dôkaz toho, že na svoje dievčatko nikdy nezabudne.

Keď bola mamička Phoebe prvýkrát tehotná, čakala dievčatko. Táto žena bohužiaľ počas svojho prvého tehotenstva zažila veľkú tragédiu. O svoje vytúžené dieťa prišla v dôsledku samovoľného potratu. Aj keď svoju dcéru nikdy nevidela, vytvorila si pre ňu vo svojom srdci stále miesto.

Po samovoľnom potrate Phoebe otehotnela znova. Tentokrát sa jej podarilo dieťa v poriadku donosiť a porodila zdravého chlapčeka. Podľa Phoebe ale jej druhé dieťa nie je rozhodne náhradou za jej predchádzajúcu stratu. Ako sama hovorí, aj keď má krásneho syna, nikdy na svoju dcéru, o ktorú prišla, nezabudne.

Phoebe je šťastná, že má milujúceho manžela a zdravého synčeka. Napriek tomu je v jej srdci jedno miesto, ktoré má vyčlenené práve pre svoju nenarodenú dcérku. Aby sa zo svojej bolesti dostala, napísala srdcervúci list, ktorý adresovala práve svojej dcére.

„Rýchlo a ticho si zmizla bez toho, aby si sa ukázala na svete. Nikto nevedel, že si tam vo vnútri okrem tvojho otca a mňa. Niektorí ľudia mi hovorili, že si bola vo mne veľmi krátko na to, aby som z toho, čo sa stalo, bola zlá. Ale aj za toto krátke časové obdobie som si pre teba urobila navždy miesto vo svojom srdci,“ píše Phoebe vo svojom liste.

Táto žena ďalej vysvetľuje, že keď sa jej narodil syn, cítila obrovskú radosť. Syna veľmi miluje a dala by zaňho život. Napriek tomu je stále smutná zo svojej predchádzajúcej straty. Je šťastná so svojim synom a manželom, snaží sa vyplniť si všetok voľný čas, aj tak ju občas prepadnú zlé myšlienky.

„Niekedy, keď som doma sama, to prázdne miesto v mojom srdci, ktoré som vyčlenila pre svoju dcérku, sa ozýva tak hlasno, že ho nemôžem ignorovať,“ pokračuje Phoebe.

Táto žena sa snaží so svojou bolesťou zo životnej straty vysporiadať po svojom. Naopak pustila svoje emócie na povrch a dovolila si prežiť stratu milovaného človeka.

„Rozhodla som sa nepredstierať, že sa potrat nikdy nestal. Naopak si myslím, že je úplne v poriadku, keď sa zo straty svojho dieťaťa cítim smutná. Bez ohľadu na to, koľko času uplynie, budem na svoju dcérku stále myslieť,“ uzatvára mamička.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.