Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mamička dvoch detí darovala obličku inej mame, čakajúcej na transplantáciu 8 rokov

reklama:
Mamička dvoch detí darovala obličku inej mame, čakajúcej na transplantáciu 8 rokov

Príbeh z letáku im obom zmenil život. Amanda Hayhurst (32) a Vonchelle Knight (50) sú obe matkami dvoch detí, no nikdy jedna o druhej ani len netušili. Dala ich dokopy až náhoda, ktorá ich spojila už navždy.

Cesty dvoch mamičiek sa preťali v okamihu, keď Amanda čakala na svojho staršieho syna. Kým chlapcovi končil krúžok, žena si krátila čas a narazila popri tom na zaujímavý leták. Písalo sa v ňom o Vonchelle, 50-ročnej slobodnej matke dvoch detí, ktorá hľadala darcu obličky. Na spiaznenú osobu čakala 8 rokov.

Náhoda alebo osud?

Či už k letáčiku priviedla Amandu náhoda, alebo zasiahla vyššia moc, žena mala okamžite jasno v tom, čo urobiť. ”Vedela som, že budeme k sebe pasovať ešte predtým, ako som to dočítala. Proste som to vedela,” povedala mladá žena. A hoci nevedela nič o procese transplantácie obličky, rozhodla sa ísť do toho s plným nasadením.

Počas niekoľkých nasledujúcich týždňov prešla Amanda mnohými lekárskymi testami, aby zistila, či bude pre Vonchelle vhodnou darkyňou. Rezultát doktorov znel jasne – dve totálne neznáme matky pasovali k sebe perfektne.

Slzy radosti

Moment, kedy Amanda oznámila Vonchelle, že jej daruje svoju obličku, ostane už navždy zapísaný v srdciach oboch žien. “Plakali sme asi dve hodiny a iba sme sa rozprávali,” spomenula mladšia z dám. “Hovorili sme a plakali a ja som ju držala. Bolo to naozaj sladké,” dodala Amanda.

Transplantácia dopadla úspešne a Vonchelle sa postupne z náročnej operácie zotavuje. Dve ženy, ktoré si boli kedysi úplne cudzie, dnes komunikujú spolu každý deň a ich rodiny dokonca strávili spoločné Vianoce. “Amanda bude mojou sestrou po celý život,” uzavrela Vonchelle.

Foto: Courtesy Amanda Hayhurst, abcnews.go.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2023Zdroj abcnews.go.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.