Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mamička použila na tehotenské strie materské mlieko. Zabralo!

reklama:
Mamička použila na tehotenské strie materské mlieko. Zabralo!

Strie vedia pekne potrápiť množstvo tehotných žien. Tieto pajazvičky vznikajú v dôsledku napínania kože hlavne na brušku, ale aj na prsiach, stehnách alebo pažiach. Na takom bruchu sú po pôrode ešte viditeľnejšie. Do úspešného boja sa s nimi dala čerstvá kanadská mamička Chantelle Clarkeová. Nepoužila pritom klasický krém proti striám, ale materské mlieko!

Strie ako spomienka na tehotenstvo

Strie, ktoré máte na bruchu, vám môžu zostať ako nepekná spomienka na tehotenstvo. A ako ste na tom vy? Celé tehotenstvo ste si bruško jemne masírovali a dvakrát denne mazali hydratačným krémom a rovnako vaša koža nevydržala nápor? Pokiaľ vám začali vznikať nevzhľadné pajazvičky, môžete poďakovať predovšetkým svojej genetickej výbave. Aj keď sa vám napriek všetkej starostlivosti vytvoria na tehotenskom brušku strie, ktoré môžu byť dokonca tmavé s fialovým nádychom, vaše telo takto nebude vyzerať natrvalo. Ženské brucho prejde po pôrode obrovskou zmenou. A čo sa týka strií, tie sa spravidla zmenšia, vyblednú a nebudú tak nápadné.

Čo na strie po pôrode. Skúste nápad kanadskej mamičky

Ak chcete znížiť viditeľnosť strií po pôrode, opäť si svoje bruško pravidelne masírujte, natierajte hydratačným krémom, krémom proti striám, hydratačnými a vyživujúcimi rastlinnými olejmi alebo vyskúšajte babský recept v podobe bravčovej masti s nechtíkom lekárskym.

Inšpirovať sa môžete aj nápadom čerstvej kanadskej mamičky Chantelle Clarkeovej, ktorá na svoje strie, ktoré má na brušku, začala zhruba mesiac po pôrode natierať svoje materské mlieko!

„Tento nápad som dostala pri dojčení, keď mi mlieko stekalo po bruchu dole. Keďže mi práve plakala dcérka, tak som nemala čas mlieko utrieť a len som si cez seba prehodila tričko. Každé ďalšie dojčenie si už brucho svojim materským mliekom natieram zámerne,“ vysvetľuje Chantelle.

Materské mlieko na popôrodné strie? Prečo to neskúsiť

Aby Chantelle zistila, ako materské mlieko na jej strie skutočne pôsobí, aplikovala ho postupne najprv na ľavú časť svojho brucha. Jej strie sú na tomto mieste nielen svetlejšie, ale hovorí, že nie sú tak hlboké. Táto mladá kanadská mamička chcela potešiť a inšpirovať aj ostatné ženy, ktoré sa po pôrode trápia s nevzhľadnými striami.

Chcem odkázať všetkým mamičkám, aby dojčili, pretože dojčenie je dôležité nielen pre bábätko, ale aj pre nich,“ hovorí Chantelle. Aj keď podľa jej slov na striách nie je nič zlé, je dobré poznať spôsob, ako sa môžu rýchlejšie vytratiť.

„Nemôžem sľúbiť, že účinky materského mlieka budú 100% fungovať u každej z vás, ale viem iste, že vám aspoň trochu pomôžu,“ uzatvára čerstvá kanadská mamička.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.