Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mamička rekordmanka: Šesť detí porodila za menej ako 10 minút

reklama:
Mamička rekordmanka: Šesť detí porodila za menej ako 10 minút

Priviesť na svet šestorčatá, to je veľmi ojedinelé a vzácne. Mamička Thelma Chiaka z USA posunula zavŕšenie svojho viacnásobného tehotenstva na ešte vyšší level. Šesť zdravých bábätiek porodila za neuveriteľných 9 minút.

Kým pre mnohé mamičky dokáže byť poriadny zaberák i pôrod jedného dieťaťa, Thelma sa zapotila hneď niekoľkokrát za sebou. V nedeľu 17. marca priviedla statočná žena na svet štyroch chlapčekov a dve dievčatká.

K pôrodu došlo v Houstone, pričom plač sa nemocnicou začal šíriť v skorých ranných hodinách. Deti sa narodili v čase od 4.50 do 4.59 hod., čo znamená, že medzi prvým a posledným súrodencom je rozdiel iba 9 minút.

Bábätka sa narodili maličké, no inak by mali byť zdravé. Pre nízku hmotnosť, ktorá sa pohybovala v rozmedzí od 500 do 970 gramov, ich však umiestnili na jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov. Podľa dostupných informácií je šesť drobčekov už v stabilizovanom stave a aj ich mamička sa cíti dobre.

Nemocnica sa podelila s ohromujúcou správou so svetom. Vo svojom vyhlásení tvrdí, že Thelmina šanca priviesť na svet šestorčatá bola jedna ku 4,7 miliarde. Keď sa navyše zamyslíte nad tým, že to zvládla za 9 minút, zaslúžila by si minimálne veľký potlesk.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. marca 2019Zdroj www.ladbible.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.