Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Máte doma malé deti? Potom by ste mali vedieť, ako účinne zastaviť krvácanie z nosa! Mnoho ľudí to totiž robí stále zle!

Máte doma malé deti? Potom by ste mali vedieť, ako účinne zastaviť krvácanie z nosa! Mnoho ľudí to totiž robí stále zle!

reklama:
Máte doma malé deti? Potom by ste mali vedieť, ako účinne zastaviť krvácanie z nosa! Mnoho ľudí to totiž robí stále zle!

Krvácanie z nosnej dutiny je veľmi nepríjemný jav, najmä pokiaľ Vás prepadne na preplnenom mieste, alebo počas dôležitého stretnutia. Nepredstavuje nezávislú chorobu. Medzi hlavné príčiny krvácania patria najčastejšie fyzické traumy.

Krvácanie z nosa sa tiež môže objaviť v dôsledku iných ochorení. Najbežnejšie príčiny: ochorenia kardiovaskulárneho systému, koagulopatia, veľmi vysoká telesná teplota, úpal, náhly pokles tlaku, niektoré hormonálne choroby. Bez ohľadu na dôvod, je dôležité vedieť, ako správne zastaviť krvácanie z nosa.

Časté krvácanie z nosa

Väčšina obyvateľov sa chová v prípade, že podobná situácia nastane zle. Hlavnou úlohou je zastaviť krvácanie z nosa, nie naopak. Keď je tok krvi bohatý, môže sa ľahko dostať do žalúdka cez hrdlo. To môže viesť k nevoľnosti a zvracaniu. Je však pravdepodobnejšie, že krv zostane v dýchacích cestách. Pri ťažkom krvácaní sa tak človek môže dokonca udusiť.

Používajte preto radšej túto bezpečnú a účinnú metódu na zastavenie krvácania!

  • Sadnite si pohodlne tak, aby Vaša hlava bola nad trupom.
  • Nakloňte sa trochu dopredu, nie späť.
  • Jemne zatlačte na mäkké tkanivo tesne pod nosovú kosť. Týmto spôsobom vyvíjajte tlak. Do nosa si môžete zaviesť vatové tyčinky, suché alebo navlhčené v 3% roztoku peroxidu vodíka.
  • Vôňu však nevdychujte, mohlo by to zhoršiť situáciu.
  • Dajte si na mostík nosa a zadnú časť krku niečo studené a zostaňte takto po dobu 20 minút.

K zastaveniu krvácania sa tiež odporúča, aby lekári používali nosový sprej, pretože dobre zúži krvné cievy.

Dôležité!

Ak krvácate z nosa dlhšie ako 15 minút, zavolajte sanitku. A neoddaľujte návštevu otolaryngologie. Odborník určí príčinu krvácania a predpíše Vám vhodnú liečbu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.