Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte problémy so suchými pätami? Poradíme, ako na ne

reklama:
Máte problémy so suchými pätami? Poradíme, ako na ne

Päty patria medzi časť tela, ktorá je veľmi náchylná k popraskaniu a suchosti. Vystavujeme ich denne namáhavej chôdzi, preto je vhodné sa o ne starať, aby nás päty neboleli a neboli popraskané a inak boľavé.

Objaviť sa môžu mozole, popraskané miesta alebo odlupujúca sa koža

Hebké nohy nemusia byť len sen. Ak sa o ne budete pravidelne starať, odmenia sa nielen tým, že budú zdravé a krásne, ale budete môcť chodiť na dlhšie výlety a užívať si života. O nohy sa môžete starať niekoľkými spôsobmi. Môžete si zakúpiť špeciálne krémy, peelingy a ďalšie kozmetické prípravky, alebo môžete vyskúšať domáce metódy.

Počas jedinej noci sa tak môžete zbaviť nepríjemného popraskaniu a ráno budú vaše nohy hebké. Suché päty sa objavujú, pretože sa rýchlo oddeľujú epiteliálne bunky, a vznikajú v oblastiach, kde je vyvíjaný silný tlak. Objaviť sa tak môžu aj mozole, ktoré sú veľmi bolestivé.

Vyrobte si domáci peeling, ktorý vašim nohám uľaví

Nemusíte utrácať za drahé krémy, postačí niekoľko domácich prostriedkov, z ktorých si vyrobíte domáci peeling a ten môžete mať kedykoľvek pri ruke. Nezabudnite si nohy po každom ošetrení obliecť do bavlnených ponožiek a nechajte pôsobiť celú noc. Ráno budete mať nohy krásne jemné a hebké a cez deň budete môcť chodiť, ako sa vám zachce. Ocenia to najmä ľudia, ktorí majú náročné zamestnanie.

Budete potrebovať iba dve lyžičky medu, dve lyžice cukru, dve lyžičky soli, 1,5 lyžice kokosového oleja, 10 kvapiek levanduľového oleja. Najskôr dajte do misky cukor a soľ, zamiešajte a pridajte mokré suroviny. Premiešajte a výslednú pastu naneste na popraskané päty. Krúživými pohybmi vmasírujte. Akonáhle budete mať hotovo, nechajte zmes pôsobiť desať minút a potom si nohy umyte vlažnou vodou. Naneste hydratačný krém a nohy dajte do teplých bavlnených ponožiek. Môžete na ne ešte naniesť samotný kokosový olej, ktorý ich zvláčni. Ráno budú vaše nohy vyzerať, ako keby nikdy suché neboli.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.