Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte rezký krok? Vedci tvrdia, že vaše šance na dlhý život sú oveľa vyššie, ako u ľudí, ktorí chodia pomaly

reklama:
Máte rezký krok? Vedci tvrdia, že vaše šance na dlhý život sú oveľa vyššie, ako u ľudí, ktorí chodia pomaly

Možno by ste si mali začať dávať pozor na to, ako sa pohybujete. Rýchlosť chôdze má totiž podľa vedcov dosť veľa do činenia s vašim zdravím.

Podľa výskumníkov z Leicester University majú tí z nás, ktorí kráčajú svižne, lepšie predpoklady na dlhý život. Tvrdia to na základe sledovania takmer 475 000 ľudí s priemerným vekom 52 rokov. Štúdia, uverejnená v magazíne Mayo Clinic Proceedings priniesla šokujúce výsledky

• Priemerná dĺžka života u žien, ktoré chodili rýchlejšie, bola 86,7 až 87,8 rokov

• Priemerná dĺžka života u mužov, ktorí chodili rýchlejšie, bola 85,2 až 86,8 rokov

• Priemerná dĺžka života u žien, ktoré chodili pomalšie, bola 72,4 rokov

• Priemerná dĺžka života u mužov, ktorí chodili pomalšie, bola 64,8 roko

Podľa odhalení vedcov tak ľudia chodiaci rýchlejšie môžu žiť až o 15 rokov dlhšie ako tí, ktorých krok je lenivejší! Čo je ešte viac prekvapivé, výsledky nemali mať nič spoločné s hmotnosťou účastníkov prieskumu.

Takže nabudúce, keď budete do práce či na stretnutie vykračovať ležérnym tempom, spomeňte si na tento výskum a pridajte trošku do kroku. Majte na pamäti, že zvýšenie rýchlosti chôdze v každodennom živote je dobrým spôsobom, ako posilniť úroveň telesnej kondície. Ak nič iné, urobíte niečo pre vaše zdravie.

Foto: pixabay

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. mája 2019Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.