Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mužovi sa do srdca zapichlo obyčajné špáradlo

reklama:
Mužovi sa do srdca zapichlo obyčajné špáradlo

Niet divu, že sa muž menom Horacio, rozhodol s bolesťou na hrudi pre istotu navštíviť lekára. Ako iste všetci vieme, práve bolesť na hrudi je jedným z najčastejších príznakov infarktu. Drvivá väčšina ľudí má naučenú frázu, že s bolesťou na hrudi je treba okamžite vyhľadať lekára, prípadne záchrannú službu. Tomuto mužovi sa vyhľadať lekára naozaj vyplatilo, aj keď u neho lekári nediagnostikovali problém začínajúceho infarktu, dostal sa na operačnú sálu, kde lekári našli v jeho srdci zapichnuté špáradlo. Ako sa tam také špáradlo mohlo dostať? Aj na to lekári svojmu pacientovi odpovedali. A vy sa to môžete dočítať nižšie.

Pôvodná diagnóza lekárov

Muža prijali v nemocnici. Horacio si myslel, že sa jedná o počiatok infarktu. Hospitalizovali ho s bolesťami na hrudi a s vysokou horúčkou. Lekári urobili potrebné vyšetrenia a jeho ošetrujúci lekár vyriekol diagnózu. Údajne nešlo o infarkt, ale malo sa jednať o vážnejší priebeh zápalu pľúc. Zdravotný problém bol preto liečený ako zápal pľúc, lenže liečba nezaberala. Práve preto požiadal ošetrujúci lekár o konzultáciu svojho kolegu, ktorý po dôkladnom preštudovaní všetkých výsledkov vyšetrení, výsledky liečby a aktuálneho stavu povedal, že sa nejedná o zápal pľúc, ale o infekciu vnútri tela. Neskôr bolo upresnené, že sa jedná o srdcovú infekciu. V tom čase už na tom bol Horacio zdravotne zle, stratil veľké množstvo váhy, bol vychudnutý a kašľal krv. Lekári nasadili antibiotiká.

Počas operácie bolo zo srdca vytiahnuté špáradlo

Mužov stav sa však ani po podaní antibiotík nezlepšoval, a tak jeden z lekárov odporučil operáciu a odstránenie zápalu ručne. A tak nezostalo nič iné, než Horácia naozaj pripraviť na operačnú sálu. Počas príprav ho poslali na röntgen, ktorý odhalil, že má v srdci cudzí predmet, ktorý tam nepatrí a spôsobuje zápal. Lekári sa tak vďaka predoperačného vyšetrenia posunuli o niečo bližšie úspešnému vyliečeniu. Jedine vďaka röntgenu vedeli, že je potreba dostať sa k srdcu a cudzí predmet vybrať z tela von. Ani tak ale lekári nevedeli, aké prekvapenie ich v srdci pacienta čaká. Počas operácie mužovi zo srdca vybrali veľmi neobvyklý predmet – špáradlo, ktoré bolo zapichnutie v srdci. Muž po prebudení z narkózy uviedol, že pred rokom jedno špáradlo omylom prehltol, ale nevedel, akú môže narobiť paseku. Vzhľadom k tomu, že bola konečne odhalená pravá príčina problému, sa muž dokázal s pomocou lekárov plne uzdraviť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.