Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nahrievací vankúšik zmierni nielen menštruačné bolesti. Ako funguje, na čo pomáha a čím ho naplniť

reklama:
Nahrievací vankúšik zmierni nielen menštruačné bolesti. Ako funguje, na čo pomáha a čím ho naplniť

Suché teplo pôsobí blahodárne na naše zdravie a prináša nám úľavu od mnohých bolestí. Práve preto nie je od veci, keď budete mať doma nahrievací vankúšik, ktorý si môžete ako kúpiť, tak aj vyrobiť. Prezradíme vám, ako nahrievací vankúšik funguje, od akých bolestí vám uľaví a čím všetkým ho môžete naplniť.

Nahrievací vankúšik. Kedy po ňom siahnuť?

Nahrievací vankúšik, ktorý pracuje na princípe suchého tepla, je nedocenený zázrak. Keď ho nahriaty priložíte na určitú časť svojho tela nielen, že ho prehreje, ale zmiernia aj niektoré vaše zdravotné problémy. V akých prípadoch po ňom siahnuť a využiť blahodárne pôsobiace suché teplo?

  1. Ak chcete zmierniť menštruačné bolesti a kŕče, položte si nahrievací vankúšik na podbruško.
  2. Ak ste prechladnutí, máte nádchu či upchaté dutiny, nahrievajte si nahrievacím vankúšikom oblasť čela a tvárí.
  3. Nahrievací vankúšik vám pomôže aj vtedy, keď vás bolí trojklanný nerv či ucho, máte bolesti chrbta alebo trpíte migrénou od krčnej chrbtice.
  4. Na pomoc nahrievacieho vankúšika sa obráťte aj vtedy, ak máte boľavé kĺby, reumu či stuhnuté svalstvo.
  5. Nahrievací vankúšik vám príde vhod aj v prípade, že vám je jednoducho zima.

Čím naplniť nahrievací vankúšik? Máte hneď niekoľko možností

Rozhodli ste sa, že si vyrobíte nahrievací vankúšik sami? Najprv si ušite alebo kúpte vhodný textilný obal a potom sa pustite do jeho plnenia. Čo konkrétne patrí do nahrievacieho vankúšika? Naplňte ho ideálne čerešňovými kôstkami, pohánkovými šupkami, celou pohánkou, ľanovým semienkom či ryžou. Niektorí ľudia nahrievací vankúšik plnia aj pšenicou alebo kôstkami z vínnej révy.

Prečo použiť práve tieto prírodné suroviny? Čerešňové kôstky, pohánka či ľanové semienko výborne akumulujú teplo a dokážu ho následne po dlhú dobu vyžarovať. Nahrievací vankúšik teda využije toto suché teplo na zmiernenie niektorých zdravotných problémov. Aj keď budete mať nahrievací vankúšik na tele niekoľko hodín, môžete si byť istí tým, že nikdy nevychladne pod teplotu vášho tela.

Ako používať nahrievací vankúšik? Nahrejete ho aj v mikrovlnke

Pokiaľ chcete použiť nahrievací vankúšik plnený prírodným materiálom, môžete ho bez obáv v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd nahriať v mikrovlnnej rúre. Aby ste presne zistili, ako dlho ten "svoj" vankúšik nahrievať, každých 10 až 20 sekúnd ho vyťahujte z mikrovlnnej rúry a kontrolujte, vďaka tomuto triku vždy zaistíte optimálnu teplotu nahrievacieho vankúšika.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.