Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najdôležitejšie životné pravidlá, ktoré nás naučili naše matky

reklama:
Najdôležitejšie životné pravidlá, ktoré nás naučili naše matky

Mamy sú našou najväčšou životnou oporou. Sú to ženy, od ktorých sa učíme a ktoré nám dávajú cenné rady do života. Bez ich milujúcej výchovy by sme neboli takí, akí sme. Pokiaľ vám vaša matka vštepila aj nasledujúce pravidlá, máte v porovnaní s ostatnými obrovskú výhodu. Tieto cenné životné lekcie navyše využijete aj pri výchove vlastných detí.

Kľúčové pravidlá pre lepší život

Hovorí sa, že mamy vedia v skutočnosti všetko najlepšie. Svoju múdrosť a životné skúsenosti vkladajú aj do výchovy svojich detí. Pokiaľ vaša mama pri výchove uplatňovala štyri nasledujúce pravidlá, v dospelosti sa vám vďaka tomu bude žiť oveľa jednoduchšie a lepšie.

Vďaka svojej mame viete, že ste bezpodmienečne milovaní

Ak vás vaša mama milovala a miluje bez podmienok, je to vaša životná výhra. Vďaka tomu máte v sebe zakódované správne emočné rovnice, ktoré následne využijete pri budovaní partnerského vzťahu aj pri výchove vlastných detí. Pristupujete tak k láske ako k niečomu prirodzenému a samozrejmému a viete, že vás ostatní milujú kvôli tomu, akí ste.

Pocit istoty a bezpečia v maminom náručí je nenahraditeľný Pokiaľ vám vaša mama dávala pocit bezpečia a istoty, je to to najcennejšie, čo vám mohla vedľa svojej lásky dať. Pre dieťa je veľmi dôležité, keď vie, že sa má o koho oprieť. A keď sa niečo stane, je tu práve mamina náruč, do ktorej sa môže schúliť a začať ten pravý pocit bezpečia.

Toto pravidlo je dôležité aj do budúcnosti. Dospelý človek vďaka tomuto štýlu výchovy pozná svoju hodnotu, dôveruje si a často sa nebojí robiť ani kroky do neznáma.

Ste si vedomí toho, že svet nie je spravodlivé miesto

Detstvo je obdobie zábavy, hier a smiechu. Aj tak vás vaša mama nemala zabudnúť naučiť, že svet nie je rozhodne spravodlivé miesto. Vďaka tomu pochopíte, že, hoci neexistuje spravodlivos, je tu láska, otvorenosť, úprimnosť a vzájomná komunikácia, vďaka čomu sa vám budú v živote oveľa lepšie zvládať problémové situácie.

Vaša mama vám dáva najavo, že vás vo všetkom chápe

Mama vás možno tiež naučila zodpovednosti a samostatnosti. Môžete si však pogratulovať aj k tomu, pokiaľ pre vás mala a má absolútne pochopenie a už od detstva sa k vám správala ako rovná k rovnému.

Ak vám vaša mama dávala už od detského veku najavo, že vás vo všetkom chápe, toto životné pravidlo sa vám bude hodiť aj v dospelosti. Budete vďaka tomu nazerať na ľudí okolo seba bez predsudkov a budete ich tak prijímať takých, akí sú. A to bez ohľadu na ich odlišné správanie, názory či vzhľad.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.