Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nesebecké dievčatko vyzbieralo vyše 650 veľkonočných vajíčok pre deti v nemocniciach

reklama:
Nesebecké dievčatko vyzbieralo vyše 650 veľkonočných vajíčok pre deti v nemocniciach

Je až neuveriteľné, koľko dobra vie byť v malom dieťati. Jasmine Parkerová (9) z Belfastu v Severnom Írsku bola ešte malé dievčatko, keď prišla za mamou s myšlienkou rozveseliť na Veľkú noc choré deti. Čokoládové vajíčka, ktoré pre ne zbiera, im ako zajačik aj rozdáva v nemocniciach.

U Jasmine sa nesebecké sklony začali prejavovať už v útlom veku. „Bola vždy láskavá, takže som nebola prekvapená, keď sa ma vo svojich šiestich rokoch opýtala, či veľkonočný zajačik navštívi i choré deti v nemocnici,” povedala mama dievčatka Maggie s tým, že po zápornej odpovedi prišla jej dcérka s úžasnou myšlienkou.

Mamička zavesila na Facebook príspevok, prostredníctvom ktorého v mene Jasmine žiadala priateľov a známych o čokoládové vajíčka. Ani sa nenazdala a dostala ich 171. Odvtedy je jej dcéra známa tým, že je “veľkonočným zajačikom” v belfastskych nemocniciach a robí radosť deťom, ktoré nemali toľko šťastia ako ona sama.

Dievčatko je vo svojej charitatívnej zbierke z roka na rok úspešnejšie a vajíčka sú všade. „Moja obývacia izba je teraz plná. Nemôžeme si ani sadnúť na pohovku, ale stojí za to, pretože deti budú ohromené a vďačné,” prezradila hrdá mamina.

Malá školáčka pomáha nezištne a podľa slov jej matky ju to napĺňa radosťou. „Jasmine miluje pomoc iným ľuďom a je nemožné zotrieť úsmev z jej tváre, keď odovzdáva vajíčka na nemocničných oddeleniach,” dodala Maggie.

Foto: Caters News Agency, Mirror.co.uk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. apríla 2019Zdroj www.mirror.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.