Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nevešajte hlavu. Tu je 6 dôvodov, prečo nemôžete otehotnieť, hoci sa snažíte, ako najviac môžete

reklama:
Nevešajte hlavu. Tu je 6 dôvodov, prečo nemôžete otehotnieť, hoci sa snažíte, ako najviac môžete

Hlavné faktory, ktoré znižujú šance na dieťa, sú dobre známe: pôrod a dojčenie, užívanie antikoncepčných piluliek, fajčenie. Veľmi často však aj absencia týchto dôvodov nezaručuje, že jednoducho otehotniete. Existujú skryté príčiny, ktoré sme sa pre vás rozhodli odhaliť

1. Nadmerná konzumácia trans-tukov

Konzumácia trans-tukov nájdených v pečive, tiež mrazenej pizze a vyprážaných potravinách môže negatívne ovplyvniť plodnosť, čo znamená, že nedochádza k ovulácii. Snažte sa obmedziť spotrebu týchto potravín tak, že ich nebudete konzumovať miesto zdravých sacharidov, čo môže spôsobiť až o 73% vyššie riziko ovulačnej poruchy. Keď túžite po týchto trans-tukových sacharidoch, je lepšie jesť desiatu, ktorá obsahuje banány, celozrnnú raž, zemiaky, mandle, alebo jogurt s bobuľami.

2. Nadmerná telesná aktivita

Cvičenie môže do určitej miery zlepšiť plodnosť, ale je dôležité telu dávať správne množstvo cvičenia. Ak cvičíte príliš veľa, môže to ovplyvniť rovnováhu energie a negatívne ovplyvniť váš reprodukčný cyklus. Výskum ukázal, že dlhé a intenzívne denné cvičenie môže ovplyvniť vašu schopnosť otehotnieť. Stredná cesta je kľúčom k zachovaniu vášho zdravia a krásnej postavy.

3. Váš index telesnej hmotnosti je nízky

Menej ako normálne BMI môže znamenať zvýšené riziko dysfunkcie vaječníkov, neplodnosti a predčasného pôrodu. Poruchy príjmu potravy môžu byť spojené s nižším BMI a niekedy môžu mať negatívny vplyv na menštruáciu a plodnosť. Ak máte pocit, že nedokážete sledovať vašu výživu, môžete použiť špecializované aplikácie, ktoré budú sledovať vaše kalórie a váhu, rovnako ako ďalšie zdravotné príznaky.

4. Váš partner je vystresovaný

Štúdie ukazujú, že plodnosť človeka je významne ovplyvnená životnými stresormi, vrátane práce, rodiny a spoločenského života. Neschopnosť zvládnuť tieto problémy má najväčší negatívny dopad.

5. Používate zlý lubrikant

Ak chcete zvýšiť pravdepodobnosť tehotenstva, starostlivo vyberte správny typ lubrikantu vhodného pre vás a vášho partnera. Dobrá správa. Existujú lubrikanty, ktoré môžu byť užitočné pre mužskú plodnosť. Niektoré z nich majú zodpovedajúcu pH. Ostatné obsahujú ióny horčíka a vápnika, ktoré napodobňujú prirodzené tekutiny tela. Je tiež dokázané, že detský olejček môže skvele fungovať.

6. Nedokážete správne spočítať plodné dni

Niekedy je ťažké to predpovedať presne, najmä ak je vaša perióda nepravidelná. Technológia vám však môže pomôcť. K dispozícii sú rôzne aplikácie, ktoré poskytujú presné predpovede cyklu. Navyše, akonáhle otehotniete, môžete aplikáciu udržať jednoducho prepnutím na režim tehotenstva a užívať si informácie o vývoji dieťaťa a personalizovaných zdravotných poznatkoch.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.