Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Novonarodené dvojčatá: i po narodení zostali v pevnom objatí

reklama:
Novonarodené dvojčatá: i po narodení zostali v pevnom objatí

Niekedy nám život pripraví situácie, ktorých by sme sa nikdy ani nenazdali. Už len zistenie, že budete mať dvojčatá, môže byť pre niekoho veľmi šokujúca správa. Pokiaľ sa ale dvojčatá aj po narodení správajú tak, ako keď boli vo vnútri matkinho tela, vznikne" podívaná", ktorá stojí za to!

Stále spolu

Dvojčatá boli zvyknuté vyrastať v tesnej blízkosti v matkinom lone, a tak nie je divu, že vlastnú spoločnosť vyžadujú aj po narodení. Keď sa k tomu navyše pridá teplá voda, získajú novorodeniatka pocit, ako by sa znovu ocitli vnútri mamičky. Tam si boli deti nablízku – veď mali len veľmi obmedzený priestor k pohybu.

Prečo sa k sebe deti tak majú?

Nejde iba o zvyk. Vnútri maminho bruška bolo deťom príjemne. A to hneď z niekoľkých dôvodov:

  • Cítili sa tam v bezpečí.
  • Nič im nechýbalo – nemali hlad ani smäd.
  • Vedeli, že nie sú sami.

Blízkosť, ktorú len tak niekto nespozná

Byť dvojčaťom síce znamená, že máte osobu, ktorej ste veľmi podobní. Na druhú stranu to ale znamená, že máte niekoho, kto je vám stále nablízku. Niekoho, na koho sa môžete spoľahnúť. Také puto, ako medzi sebou mávajú dvojčatá, sa u súrodencov vidí len málokedy. A niektorí ľudia tejto potrebe blízkosti nepochopí, iní ju dvojčatám závidia. A hoci dvojčatá môžu zdieľať podobu, môžu mať úplne odlišnú osobu. Premýšľať o dvojčatách ako o jednej osobe teda nie je správne.

Nadprirodzené sily dvojčiat

Niektoré dvojčatá vo svojej blízkosti dokonca zachádzajú tak ďaleko, že tvrdia, že nepotrebujú slová. Dokážu navzájom cítiť svoje pocity. Niektorí dokonca tvrdia, že aj napriek vzdialenosti medzi dvojčatami, dokáže aj druhý súrodenec cítiť bolesť toho prvého. Veda to však nepreukázala a toto spojenie dvojčiat zostalo a zostáva záhadou dodnes.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.