Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oplatí sa obetovať celý svoj život rodine a deťom?

reklama:
Oplatí sa obetovať celý svoj život rodine a deťom?

Priatelia ju varovali pred tým, aby deťom nekupovala všetko, na čo ukážu. Aby nebola ich slúžka a aby z nich vychovala slušných ľudí, ktorí sa o ňu postarajú, až bude sama potrebovať pomoc. Bohužiaľ sa ale stalo to, čoho sa ostatní obávali najviac. Rita rodine obetovala všetko.

Niektoré ženy obetujú deťom vlastný život

Stáva sa to veľmi často, ženy po pôrode zabúdajú na seba a vlastné potreby. Naháňajú sa za dokonalosťou, chcú, aby ich dieťa bolo krásne, zdravé a úspešné. Bohužiaľ zabúdajú na to, že aby sa dieťa cítilo dobre, je potrebné, aby bola zdravá a šťastná mamička. Niektoré matky obetujú svojim deťom všetko, vzdajú sa koníčkov, priateľov, dokonca zabúdajú aj na partnera, ktorého majú vedľa seba.

Rita bola presvedčená, že pre svoje deti robí len to najlepšie. Našla v sebe silu, ktorú potom obetovala svojim deťom, ktorým nič nechýbalo. Musela ale kvôli nim zostať v domácnosti a prijala prácu, ktorú vykonávala po večeroch. Dopadlo to tak, že vstávala o šiestej ráno, domov sa z práce vrátila v päť večer, a ešte zarábala z domova. Jej život bol len o tom, aby uživila svoje deti.

Roky rýchlo utiekli, a ona potrebovala pomoc

Ako roky plynuli, deti samozrejme vyrástli, Rita im dala vzdelanie, pomohla v prípade finančných problémov, kúpila byt a po celú dobu bola na všetko sama. Jej rodičia jej nepomáhali, a tak bola sama aj v čase, keď bola chorá alebo ochoreli deti. Vyzvdihovala ich zo škôlky, zo školy, ale ťarcha na jej ramenách musela jedného dňa skončiť.

Vedela, že musí deťom dať všetko, všetku energiu. Keď sa objavili vnúčatá, Rita sa o ne rada postarala, brala si ich na víkend, robila všetko preto, aby si jej deti odpočinuli, pretože sama žiadnu pomoc nemala. Jej deti toho ale začali zneužívať, čo Rita samozrejme nevidela.

Už v mladom veku začala mať problémy s nohou. Nemohla behať, dlho pracovať a potrebovala veľmi často odpočívať. Rita bola nakoniec hospitalizovaná a došlo na operáciu. Počas toho ale zažila iba jednu návštevu svojich detí. Keď už bola ich matka doma, povedali jej, že obaja majú svoje rodiny, o ktoré je nutné sa postarať.

Chorá matka tak zostala na všetko sama, bez pomoci. Ritin dôchodok odišiel na ošetrovateľku a výdavky na lieky, bez ktorých nemohla fungovať. Bola závislá na cudzích ľuďoch, ktorí sa u nej striedali. Podľa priateľov si za to môže Rita sama, pretože všetko obetovala deťom, ktoré nakoniec zneužili toho, že dostali prvé aj posledné.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.