Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Originálne rady do domácnosti: Ako hravo zatočiť so špinou v kuchyni?!

reklama:
Originálne rady do domácnosti: Ako hravo zatočiť so špinou v kuchyni?!

Čistenie kuchyne môže byť poriadna fuška! Vydrhnúť hŕbu špinavého riadu, sporák, mastné kachličky, či mikrovlnnú rúru dokáže zabrať veľa času a pohltiť množstvo energie. Dobrou správou je, že existujú spôsoby, ako si aj s takýmto neporiadkom hravo poradiť.

Múkou zaútočte na mastnotu

Snaha zbaviť sa zažratých mastných škvŕn môže priniesť poriadny bolehlav. Hlavne, ak povrch vyžaduje jemný prístup. Perfektným pomocníkom v takýchto situáciách je obyčajná múka. Posypte ňou znečistené miesta, nechajte chvíľku pôsobiť a potom zotrite.

Vyleštite sklo alkoholom

Pravdepodobne ste si už neraz všimli, že aj po umytí ostávajú na skle nepekné šmuhy. Poradiť si s nimi dokážete vďaka alkoholu. Zmiešajte ho s čistou vodou a jemne pretrite sklenené povrchy.

Povarte vodu v mikrovlnke

Nechce sa vám do umývania mikrovlnnej rúry? Vďaka tomuto triku už viac nebudete musieť zatínať zuby. Všetko, čo musíte urobiť, je vložiť hrniec s vodou do vnútra a nechať ju variť. Para, ktorá sa uvoľní, dokáže narobiť zázraky. V závere len pretrite steny rúry vlhkou handričkou a máte hotovo.

Servítkou ochráňte chladničku pred nečistotou

Čerstvá zelenina či ovocie zvyknú zanechať neželané stopy po šťave vo vašej chladničke. Zamedzte zbytočnému neporiadku tým, že pod ne vložíte kúsok papierovej servítky. Vyhnete sa tak častému drhnutiu tohto spotrebiča.

Majonézou zabezpečte lesk vašim kvetom

Umelé kvietky dokážu rozsveseliť interiér vašej kuchyne, nie však, ak sú zapadnuté vrstvou prachu. Druhý dych im môžete vdýchnuť vskutku netradične. Zbavte sa najprv prachu z listov, ktoré vzápätí preleštíte majonézou a vodou. Žiarivý lesk je zaručený.

Využite staré ponožky

Chýba vám ponožka do páru? Nezúfajte, a hlavne nevyhadzujte jej osamelú dvojičku. Využiť ju môžete naozaj efektívne. Ak je dostatočne hrubá, môže vám skvelo poslúžiť ako náhrada mopovej handry. Taktiež ju dokážete využiť na čistenie prachu.

Rošt vydrhnite olejom, soľou a zemiakmi

Na vyčistenie zažratého roštu nepotrebujete agresívne chemikálie. Úplne vám postačia suroviny, ktoré máte bežne v domácnosti. Rošt potrite olejom, rozsypte soľ po celom grile a nechajte pôsobiť 10 minút. Následne si vezmite polovicu zemiaku a rošt ním vyšúchajte. Čoskoro zistíte, že mastnota pôjde dolu oveľa jednoduchšie.

Foto: brightside.me

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. októbra 2018Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.