Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Otec zabudol dve deti v aute, našiel ich mŕtve

reklama:
Otec zabudol dve deti v aute, našiel ich mŕtve

Leto je v plnom prúde. Prináša so sebou veľa radostných aktivít, ale bohužiaľ aj tragické úmrtia spojené s ponechaním zvierat alebo dokonca osôb v zamknutom aute. Obzvlášť v horúcom počasí je nutné mať na pamäti nebezpečenstvo, ktoré sa s vysokými teplotami spája, a dbať na zvýšenú opatrnosť. Ročne totiž umierajú desiatky detí, ktoré neopatrné dospelé osoby ponechali v zamknutom automobile.

Nenechávajte ich v aute zamknuté

Takým úmrtím možno pritom ľahko predísť. Najlepšie je samozrejme brať deti i domácich miláčikov so sebou, pomôže ale aj klimatizácia alebo otvorené okno. Aj pár minút môže mať fatálne následky, hodiny potom bývajú smrteľné. Teplota v aute totiž stúpa nebezpečne rýchlo. Iracký veterán, ktorý pracuje ako sociálny pracovník v ubytovni pre bezdomovcov, nechal svoje deti v aute osem hodín.

Juan bol medzi susedmi a blízkymi známy ako milujúci a obetavý otec. So svojou manželkou mal celkom päť detí, ktoré nadovšetko miloval. Juan vyrazil z domu ráno v osem hodín aj so všetkými svojimi deťmi. Tri z nich vysadil v škôlke, s najmladšími dvojčatami ale musel ísť do inej materskej školy, než sa vydal do práce.

Dvojčatá našiel už mŕtve

Namiesto toho ale na deti zabudol a odišiel rovno do práce. Po ôsmich hodinách v práci sa vrátil k svojmu autu a zbadal strašnú vec – jednoročné dvojčatá Luna a Phoenix boli mŕtve, v ich ústach sa vytvorila pena. Vnútri auta bolo 42 ° C. Juan sa okamžite zhrozil, keď mu došlo, čo vykonal. Zavolal políciu a oboznámil ich s celou situáciou.

Juan mal celý čas za to, že deti vysadil v škôlke. Okná automobilu boli zatemnené, takže bolo prakticky nemožné, aby si dvojčiat všimli okoloidúci. Zdrvený otec bol následne obvinený z dvojnásobnej vraždy z nedbanlivosti. V súčasnej dobe je v domácom väzení. Jeho obhajca vyjadril obavy o jeho duševné zdravie, pretože prepadol depresiám. Ani susedia nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo. Juana považovali za zodpovedného a slušného otca.

Opatrnosti nie je nikdy dosť

Tento príbeh je tragickou pripomienkou toho, že rodičia musia vždy pamätať na zdravie svojich detí a venovať zvláštnu pozornosť počas extrémnych horúčav. Takúto ťažko pochopiteľnú tragédiu si totiž rodičia musia vyčítať po celý zvyšok života, a pritom stačí len málo k tomu, aby k žiadnemu úmrtiu nedošlo. Rovnako ako na svoje deti ale pamätajte aj na domácich miláčikov. Ak ich nemôžete vziať so sebou, nechajte im na sedadle vodu a zapnite klimatizáciu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. júla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.