Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pár vo veku 50 a 61 rokov nemohol otehotnieť od roku 2008, potom sa stalo niečo, čo sami nazývajú zázrakom

reklama:
Pár vo veku 50 a 61 rokov nemohol otehotnieť od roku 2008, potom sa stalo niečo, čo sami nazývajú zázrakom

Pár zo Severnej Karolíny, ktorý sa od svadby v roku 2008 snažil otehotnieť, nedávno privítal na svete svoje prvé dieťa. Potom, čo Susie (50) a Tony Troxler (61) bojovali s neplodnosťou viac ako desať rokov, privítali v septembri 2021 dievčatko. „Vždy nám to bolo oznámené jemne, ale v skratke, keď pominieme všetok ten oficiálny lekársky žargón, tehotní sme neboli! Bolo nám povedané, „nestane sa to, budete potrebovať pomoc,“ povedala Susie.

Napriek všetkej smole sa však páru narodilo dieťa. Susie povedala, že sa rovnako ako väčšina párov rozhodli otehotnieť po svadbe. „Z roku sa stali dva, potom tri roky. Keď ubehlo 9, 10, 11 rokov, mysleli sme si, že je niečo zle a nevedeli sme čo.“ Manželia z Greensboro v Severnej Karolíne sa stretávali s početnými zdravotnými komplikáciami.

„Mala som veľa maternicových myómov. Bola som príliš stará a Tony mal zdravotné problémy, takže o dieťati nemohlo byť ani reči,“ povedala. Aj keď je tehotenstvo v neskoršom veku možné, je spojené s vyššími rizikami. Riziko preeklampsie, tehotenskej cukrovky, mimomaternicového tehotenstva, potratu, pôrodu mŕtveho plodu a cisárskeho rezu u tehotných starších ako 50 rokov výrazne stúpa. Troxlerovci šli na kliniku, kde lekári vyskúšali niekoľko spôsobov liečby, aby páru pomohli otehotnieť. „Nič nefungovalo a zostalo nám naše posledné embryo,“ povedala Susie. „Vzali ma na ultrazvuk a prvé, čo povedali, bolo: ‚Ach, hýbe sa to!“ Pomyslela som si: „Áno, konečne!“

29. septembra sa im narodila dcéra Lily

„Veľmi ju milujem. Zakaždým, keď sa na ňu pozriem, som nadšený. Je to úžasné!“ povedal Tony. „Sme nadšení. Nedostatok spánku je maličkosťou. Je to úžasné dieťa,“ povedala Susie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.