Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Päť chorôb, ktoré čerešne liečia

reklama:
Päť chorôb, ktoré čerešne liečia

Sezóna čerešní už prišla, čo znamená, že je čas nielen zásobiť sa vitamínmi a vychutnať si ich chuť, ale tiež sa zotaviť.

Prekonávať hmotnosť

Vďaka vitamínu B, ktorý priaznivo pôsobí na metabolizmus, pomáhajú čerešne bojovať proti obezite. Okrem toho normalizujú funkciu čriev. A skutočnosť, že sú lahodné a sýte, z nich robí ideálny produkt pre tých, ktorí chudnú.

Nespavosť

Čerešne a višne sú prirodzeným zdrojom melatonínu, na ktorom závisí náš hlboký spánok. Jedzte hrsť bobúľ pred spaním a zabudnete, aké to je pozrieť sa na strop a počítať ovce.

Diabetes

Čerešne obsahujú malé množstvo sacharidov a majú nízky glykemický index. Okrem toho obsahujú antioxidanty, ktoré znižujú riziko vzniku srdcových ochorení a malígnych nádorov. Hlavná vec, ktorú si musíte pamätať. Diabetikom sa odporúčajú konzumovať len čerstvé čerešne, žiadne sirupy, kompóty a džemy.

Krvné choroby

Kumaríny, karotenoidy a flavonoidy, ktoré sú súčasťou čerešní, normalizujú zrážanie krvi, zabraňujú tvorbe krvných zrazenín a posilňujú steny ciev. Železo pomáha zlepšiť okysličenie krvi, predchádza slabosti a letargii.

Neuróza

Amygdalín, ktorý sa nachádza v stopkách čerešní, upokojuje nervový systém. Odporúča sa vypiť odvar zo stoniek (2 poháre denne), aby ste sa cítili pokojne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.