Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Po dvoch rokoch neplodnosti sa páru narodilo päť detí

reklama:
Po dvoch rokoch neplodnosti sa páru narodilo päť detí

Mladý pár sa dva roky pokúšal o počatie dieťaťa, ale bohužiaľ márne. Všetky pokusy, vrátane tých za asistencie reprodukčnej kliniky, skončili neúspešne. Lekári liečbe neplodnosti nedávali veľkú nádej, ale nakoniec sa stal zázrak. Po piatom kole umelého oplodnenia Briana Driskell na tehotenskom teste konečne uvidela dve vytúžené čiarky. To ale nebolo jediné prekvapenie.

Nikto správe nemohol uveriť

Lekári Briane a jej manželovi Jordanovi už pred intrauterinnou insemináciou povedali, že existuje asi 4-8% šanca na počatie trojčiat. To, čo sa neskôr ale ukázalo na ultrazvuku v ôsmom týždni tehotenstva, nikto nečakal. Ukázalo sa, že v Briane tĺklo hneď päť malých srdiečok. Keď sa Briana túto správu dozvedela, takmer omdlela. Nemohla hovoriť, len neveriacky pozerala na monitor.

Keď sa manželia spamätali z prvotného šoku, uvedomili si, že počet ich budúcich detí sa zhoduje s počtom neúspešných pokusov o počatie dieťaťa. Brianino tehotenstvo samozrejme nebolo jednoduché. Krátko po počatí sa u nej rozvinula ťažká toxikóza, teda nevoľnosť a zvracanie, s ktorými musela do nemocnice, aby nedošlo k dehydratácii. V 22. týždni jej hrozil predčasný pôrod a Briana bola opäť hospitalizovaná, tentoraz až do termínu pôrodu.

Novorodenci museli na JIS

Pätorčatá sa narodili práve na Deň matiek. Rodina sa rozrástla o tri dievčatá a dvoch chlapcov – Zoe Hart, Dakotu Faith, Holin Grace, Ashera Blaza a Gavina Lane. Ich hmotnosť bola veľmi nízka, od 800 gramov do jedného kilogramu, takže deti boli okamžite prevezené na jednotku intenzívnej starostlivosti. Komplikácie po pôrode znemožnili, aby Briana hneď po pôrode deti videla.

S deťmi sa rodičia stretli až o deň neskôr. Keď ich uvideli, začali plakať dojatím. Mať v rodine naraz pätorčatá je veľká zmena, a to nielen emočne, ale aj finančne. Na podporu Briany a Jordana bola vyhlásená online zbierka na zaplatenie nemocničných účtov a nákup nového auta, do ktorého sa zmestí päť detských autosedačiek naraz.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. augusta 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.