Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pokiaľ budete pravidelne konzumovať týchto 7 potravín, rakovinové bunky budú zničené. Je čas začať jesť

reklama:
Pokiaľ budete pravidelne konzumovať týchto 7 potravín, rakovinové bunky budú zničené. Je čas začať jesť

Lekársky portál tvrdí, že týchto 7 potravín zabraňuje rozvoju rakovinových buniek a časom ich dokonca vyhladujú.

Nemusíte myslieť na super zložité jedlá, sú to paradajky, červené víno, kari, kurkuma, čučoriedky, zelený čaj a horká čokoláda.

Harvardská štúdia preukázala, že muži, ktorí konzumujú paradajky alebo paradajkovú omáčku varenú štyrikrát alebo viackrát za mesiac, majú o 50 % nižšie riziko vzniku rakoviny prostaty.

Je to preto, že lykopén v paradajkách má antiangiogénne vlastnosti. Na rozdiel od vitamínu C sa množstvo lykopénu v paradajkách zvyšuje pri varení pri vysokých teplotách.

Kari a kurkuma obsahujú ďalšiu užitočnú protirakovinovú látku a sú tiež veľmi zdravé.

Červené víno obsahuje resveratol, silný antioxidant, o ktorom je známe, že znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Resveratol zabíja baktérie, zabraňuje rozvoju rakovinových buniek, zlepšuje duševné aj fyzické zdravie a poškodzuje poškodenú DNA spôsobenú žiarením

Jeden z vašich obľúbených nápojov, zelený čaj, je tiež veľmi účinný proti rakovine. Vedci zistili, že účinné látky v zelenom čaji nielen zastavili rast leukémie, ale aj ju zmenšili. Napriek tomu, že výskum o protirakovinových účinkoch zeleného čaju bol publikovaný už pred pár rokmi, zdá sa, že bol zametený pod koberec.

Čučoriedky sú tiež známe tým, že chránia pred rôznymi druhmi rakoviny a liečia tie, ktoré sa už rozvinuli. Sú obzvlášť účinné proti rakovine vaječníkov.

Ak túžite po sladkom, zvoľte horkú čokoládu, prospieva zdraviu kardiovaskulárneho systému a navyše skvele pôsobí proti rakovinovým bunkám.

Jeho protirakovinový účinok spočíva v tom, že pomáha predchádzať vzniku rakoviny a spomaľuje rast rakoviny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.