Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Polemika okolo sexi bielizne: Tangá – áno či nie?

reklama:
Polemika okolo sexi bielizne: Tangá - áno či nie?

Vyzývavé prádielko, ktoré poteší mužské oko. Sexi tangáče si získali veľkú fanúšikovskú základňu nielen u silnejšieho pohlavia, ale populárne sú aj v radoch samotných žien. Tie s obľubou využívajú nenápadnú spodnú bielizeň, ktorú pod úzkym oblečením skryjú akoby nič. Niektorí lekári však dvíhajú varovný prst! Nosenie tango nohavičiek môže so sebou prinášať viacero rizík.

Zvodné nohavičky sú v zadnej časti zúžené tak, aby sa zarezávali do ženského zadočku. Tenučké pásy látky sa tak posúvajú medzi konečníkom a pošvou, v závislosti od pohybu dámy, ktorá ich nosí. Okrem rôznych škrabancov a vyrážok to umožňuje aj prenos baktérií z jednej oblasti na druhú. V prípade niektorých žien je to potom už len otázka času, kedy vypukne infekcia. V akých situáciách by ste mali byť obzvlášť obozretná?

Opakujúce sa infekcie

Ak ste úplne zdravá, nemusíte sa príliš obávať. Horšie je to však v prípade žien, ktoré trápia kvasinky, alebo trpia častým infekciami, či už močovými, alebo vaginálnymi. Tango nohavičky v mnohých prípadoch vytvárajú živnú pôdu pre baktérie, ktoré sa rýchlo postarajú o nežiadané problémy.

Umelé materiály

Problémom táng je, že sú obyčajne vyrobené zo syntetických materiálov, ktoré horšie sajú vlhkosť. Môže tak dôjsť k zvýšenému poteniu a následnej infekcii v oblasti citlivých ženských partií. Odborníci preto odporúčajú uprednostniť bavlnené spodné prádlo, ktoré umožňuje cirkuláciu vzduchu v okolí genitálií. Vaša pokožka tak môže lepšie dýchať a udržiavať zdravú kyslosť odrážajúcu vaginálne infekcie.

Ochorenie

Vyhnúť tangám by ste sa mali aj v prípade, že vás zlomila nejaká choroba. Váš imunitný systém má čo robiť, aby sa popasoval so snížením horúčky, či s tečúcim nosom. Riziko napadnutia baktériami, ktoré čakajú na príležitosť v oblasti vášho rozkroku, sa tak v stave ochorenia opäť len zvyšuje.

Úzke oblečenie

Celodenné nosenie tesného oblečenia alebo odevov na cvičenie môže byť vážnou hrozbou. Cirkulácia vzduchu je v málo priedušných materiáloch veľmi náročná, čo podporuje množenie baktérií. Zabrániť narušeniu zdravej rovnováhy v oblasti vagíny možno napríklad zmenou spodného prádla viackrát za deň.

Nedodržiavanie hygieny

Použitie sprchy by malo byť základom každodennej starostlivosti o telo. Aplikáciou jemného mydla v intímnych partiách môžete navyše dopomôcť k zníženiu kožných a vaginálnych infekcií. Existuje viacero prípravkov, špeciálne určených pre zdravie a hygienu žien.

Dlhé nosenie vložiek

Áno, dokonca aj slipové vložky môžu zvyšovať výskyt baktérií vo vagíne. Hlavne, ak ich zabudnete dlhší čas vymeniť za čerstvé. Výnnimkou nie sú ani vložky vyrobené do tango nohavičiek.

Únik moču

Ukázalo sa, že až dve z piatich žien pod 60 rokov trpia únikom moču. Iba pár kvapiek tejto kyslej tekutiny na vašich tangách pritom postačí k tomu, aby došlo k podráždeniu pokožky, či vzniku vyrážky.

Tehotenstvo

V období radostného očakávania sa neoplatí riskovať. Dvojnásobne to platí u tehuliek, ktoré sú náchylné k infekciám. Imunitný systém tehotnej ženy môže byť oslabený, čo dáva príležitosť baktériám na útok. Myslite na to, že v požehnanom stave neohrozujete len seba, ale aj vaše bábätko.

Foto: pexel.com, pixabay.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. októbra 2018Zdroj www.cosmopolitan.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.