Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Potrebujete zmenu, ale nemáte na ňu čas ani potrebnú sumu?

reklama:
Potrebujete zmenu, ale nemáte na ňu čas ani potrebnú sumu?

Chcete osviežiť svoj interiér, ale finančné možnosti sa nezhodujú s vašimi túžbami? Potom sa vám naše jednoduché a praktické rady určite hodia.

Väčšina z nás je zvyknutá považovať zariadenie svojho domu alebo bytu za určitý statický koncept. V rámci použitia kvalitných materiálov a nadčasového dizajnu sa spoliehame na jeho nemennosť, ktorá sa však veľmi rýchlo pretransformuje do monotónnosti. Tá sa automaticky a veľmi rýchlo odzrkadlí na našej nespokojnosti, ktorej sa môžeme zbaviť jedine radikálnou zmenou.

Chuť niečo v našom okolí vylepšovať podporujú aj neustále nové trendy, ktorým sa chceme prispôsobiť. Problémom však je, že na zmenu potrebujeme financie a čas. A nielen rodiny s malými deťmi ich majú dnes pomenej. Ako si aj napriek týmto nelichotivým faktom zrenovovať svoj interiér?

Existuje niekoľko ľahko implementovateľných spôsobov, ako osviežiť interiér bez toho, aby ste museli minúť celú svoju výplatu.

Stačí sa zoznámiť s jednoduchých príkladmi dekorácie v našom príspevku.

Prebuďte v sebe dizajnérku

A veľa námahy na to nepotrebujete. Ešte predtým však dôkladne zvážte, čoho sa chcete zbaviť. Nenechajte sa oklamať stereotypmi a pristupujte k revízii interiérových prvkov s maximálnou flexibilitou. Nemali by ste všetko vyhadzovať len preto, že s tým žijete 5, 7 alebo 10 rokov. Ešte predtým posúďte nábytok, svietidlá a ostatné doplnky podľa dôležitých parametrov, ako je napríklad dizajn, funkčnosť a stav. Aj aktualizáciou starších vecí môžete predsa váš interiér veľmi jednoducho oživiť. A na Bubulakovo na to nájdete nielen dobrú inšpiráciu, ale aj vhodný materiál.

Základom nového štýlu môžu byť aj staré steny

Tehlové múry môžu mať v interiéri nové pokračovanie a viesť k zaujímavému štýlu. Očistite murivo od omietky a prebytočnej malty a kriticky zhodnoťte, čo vidíte. V prípade potreby je možné starú tehlu natrieť – napríklad v modernej bielej farbe. Potom stačí do pozadia takejto originálnej povrchovej úpravy umiestniť výrazný doplnok, ideálne z prírodného materiálu.

Presuňte nábytok

Tento postup je veľmi jednoduchý a zároveň jedným z najčastejších spôsobov, ako vytvoriť v priestore príjemnú a potrebnú zmenu. Všetko si ale dobre premyslite. Po analýze kladov a záporov pôvodného usporiadania kusov nábytku ich potom neváhajte vymeniť.

A nemali by ste sa obmedzovať len na jednu izbu. Môže sa ukázať, že stoličky kúpené do kuchyne dokonale dopĺňajú interiér obývacej izby a kreslo z čalúnenej súpravy obývacej izby je tým pravým miestom vo vašej spálni.

Využite silu a význam dekoračných látok

Využiť svoj voľný čas a textílie na dekorovanie interiéru je skvelá vec, ako pozitívnou zmenou navodiť v interiéri príjemnú atmosféru, ktorá prospeje celej rodine. Nezaberie vám to veľa času ani peňazí. Po dôkladnej prehliadke skriniek a špajze doma určite nájdete veľké a malé kúsky rôznych tkanín, ktoré ešte neboli použité. Vezmite ihlu a niť a počas niekoľkých večerov pripravte originálne obliečky na vankúše, ozdobné obrúsky alebo posteľné prikrývky.

Ak sa doma predsa len nič vhodné nenájde, krásne dekoračné látky si môžete vybrať aj online.

Pohrajte sa s osvetlením

Svetlo je pre náš život nesmierne dôležité, pretože od neho závisí naše zdravie a pohoda. Veľkú úlohu však zohráva aj po vizuálnej stránke a pri vnímaní interiéru. Ak sa o tom chcete presvedčiť aj u vás doma a potešiť sa jednoduchou zmenou, odstráňte z okien zbytočné závesy a záclony. O správne tienenie sa predsa postarajú aj rolety, ktoré nezaberajú v okolí okna žiadny priestor.

Získajte pomoc od prírody

Napriek tomu, že máme svoje záhrady, terasy alebo balkóny, tráviť v týchto priestoroch 24 hodín, každý deň v roku nemôžeme. Interiér nám poskytuje pre pohodlie, komfort a bezpečie vždy tie najlepšie podmienky.

Bez dotyku s prírodou to ale nebude ono. Doprajte preto svojmu interiéru sezónny vkus. Použite vázy alebo akékoľvek iné nádoby na ozdobenie svojho domova žiarivými prízvukmi aktuálneho ročného obdobia. Na jar to môžu byť kvety, v lete ovocie, na jeseň originálne zloženie listov, v zime ihličie.

Kvety čistia vzduch, dodávajú mu vlhkosť a energiu. Zmena prostredníctvom ich vhodného rozmiestnenia je naozaj jednoduchá. Tak to s nimi a ostatnými vyššie spomenutými nápadmi skúste. Funguje to 🙂

A nezabudnite, že:

„Šťastie sa neskrýva iba vo vonkajších okolnostiach, ale aj v nás.“

Zdroj obrázku: Balaguta Evgeniya / Shutterstock.com

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. augusta 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.