Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pozor, lekári varujú! Nikdy nepoužívajte detské obrúsky! Toto je dôvod

reklama:
Pozor, lekári varujú! Nikdy nepoužívajte detské obrúsky! Toto je dôvod
Foto: www.gettyimages.com

Vlhčené obrúsky sú po celom svete skutočne obľúbené a rodičia ich často používajú pri starostlivosti o bábätko. Niektorí ich používajú napríklad aj na utretie rúk po dlhej jazde hromadnou dopravou.

Lekári však varujú, že by ste tieto obrúsky nemali nikdy používať a to hlavne pri starostlivosti o bábätko. Sú totiž naozaj nebezpečné a môžu vášmu dieťaťu naozaj uškodiť. V čom konkrétne sú zlé?

Sú zlé pre pokožku dieťaťa

Akonáhle ich pri starostlivosti o bábätko používate často, u dieťaťa sa môže objaviť vyrážka, začervenanie, svrbenie a tak ďalej. Pokožka bábätka je neskutočne citlivá a látky, ktoré sa v obrúskoch nachádzajú, pre ňu nie sú dobré.

Vlhčené obrúsky takmer všetkých značiek obsahujú nebezpečnú látku, methylisothiazolinon.

Potom, čo k doktorovi Dr. Mary Wu chang prišla osemročná dievča s obrovskou vyrážkou, doktor sa rozhodol obrúsky testovať. Čoskoro na to sa objavilo ďalších 5 detí s rovnakou vyrážkou.

Áno, látka methylisothiazolinon je pre deti skutočne nebezpečná.

Preto si radšej pred použitím vlhčených obrúskov prečítajte ich zloženie a pri starostlivosti o dieťa ich radšej nepoužívajte!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.