Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo je dôležité zjesť každý večer 2 jablká

reklama:
Prečo je dôležité zjesť každý večer 2 jablká

Asi každý vie, aké užitočné je jesť jablká. A je málo ľudí, ktorí nemajú radi toto šťavnaté, príjemne kyslasté ovocie. Najdostupnejšie ovocie u nás a myslím, že najužitočnejšie.

Veľké množstvo vitamínov a stopových prvkov obsahuje jablko, ako je vitamín A, C, B2, draslík, železo, fosfor, pektín, kyselina listová a ďalšie, nemenej užitočné látky. Vedci už dávno preukázali, že každodenná konzumácia jabĺk znižuje riziko rakoviny, Alzheimerovej choroby, cukrovky a ďalších závažných ochorení.

Moja babička vždy hovorila: „Chceš zostať štíhla a krásna? Potom jedz jablká!”

Moderní odborníci na výživu zastávajú rovnaký názor. Vzhľadom na to, že jablká majú vysoký obsah vlákniny, rýchlejšie zasýtia telo a odstránia „zlé“ tuky z čriev, čo zase pomáha pri chudnutí.

Pri štúdiu na škole sme boli na chodbe s miestnym historikom a profesorom archeológie, povedal nám, že jablká môžu v zriedkavých prípadoch nahradiť zubnú kefku, pretože ohlodanie jablka čistí zuby od zvyškov jedla a plaku. A látky obsiahnuté v jablčnej šťave bojujú proti zubnému kazu a vyrovnávajú pH v ústach.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.