Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prekrojte citrón na polovicu a umiestnite ho vedľa postele

reklama:
Prekrojte citrón na polovicu a umiestnite ho vedľa postele

Všetci už asi viete, aký je citrón užitočný pre zdravie, najmä vďaka neuveriteľnému množstvu vitamínu C, ktorý obsahuje. Či už citrón používate na dochutenie čaju pri prechladnutí, alebo ho pridávate do šalátov a jedál, mali by ste si byť vedomí, že citrón má aj mnohé ďalšie výhody. Napríklad umiestnenie ½ citrónu po oboch stranách postele pomôže vyčistiť vzduch vo vašej spálni, a tak vám pomôcť relaxovať.

Čistí vzduch

Okrem príjemnej vône má citrón tiež silné antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú zničiť mikroorganizmy vo vzduchu vo vašej spálni, a udržať ju tak čistú.

Znižuje vysoký krvný tlak

Citrón je ideálny prípravok na liečbu vysokého krvného tlaku, a dokonca aj jeho vôňa má priaznivý vplyv na krvný tlak.

Pomáha relaxovať

Vôňa citrusov upokojuje nervový systém, zmierňuje stres a úzkosť, a pomáha tak relaxovať a dobre spať v priebehu noci.

Zlepšuje pamäť a sústredenosť

Vdychovaním citrusovej vône každý deň zlepšíte vašu pamäť a budete sa lepšie sústrediť. Japonská štúdia zistila, že ľudia, ktorí vdychujú vôňu citróna v práci, robia počas svojej pracovnej doby menej chýb.

Zlepšuje náladu

Energetický olej v citrónoch pomáha zlepšiť náladu, a tak je skvelým prostriedkom proti depresii.

Pomáha v boji proti hmyzu

Keď prekrojíte na polovicu citrón a umiestnite ho niekam v izbe, odlákate všetok hmyz, najmä muchy a komáre. Ide o skvelú prirodzenú metódu, ktorá vám pomôže zbaviť sa otravného hmyzu bez chemikálií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.