Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rady gynekológov, ktoré vám uľahčia vaše ženstvo

reklama:
Rady gynekológov, ktoré vám uľahčia vaše ženstvo

Akonáhle sa z dievčaťa stane žena, je na čase, aby navštívila svojho gynekológa, ktorý sa stane veľmi dôležitým človekom v jej živote. A práve na rady gynekológov by sme mali dávať takmer v každej situácii. Čo nám teda títo odborníci radia?

Na prvú prehliadku po prvom menštruačnom cykle

Niektoré dievčatá veria tomu, že prvá prehliadka je nutná až po prvom intímnom styku a niektoré s touto návštevou otáľajú aj niekoľko rokov potom. To ale nie je vôbec pravda, gynekológovia odporúčajú prvú prehliadku už po prvej menštruácii. Mamičky by teda mali zaistiť, nech ich dcéry sú na prvú preventívnu prehliadku včas. Môžu tým mladým dievčatám ušetriť veľa nepríjemností v neskoršom veku.

Výber gynekológa nepodceňujte

Ak ste sa u svojho gynekológa necítili príjemne, nikdy sa k nemu nevracajte a radšej si nájdite niekoho, komu budete plne dôverovať a cítiť sa pri prehliadke uvoľnene. Je dôležité, aby vám váš gynekológ sadol aj ako človek a vy ste sa mu nebála zveriť s čímkoľvek, čo vás trápi.

Hovorte o všetkom, čo vás trápi

Pred akýmkoľvek lekárom, gynekológom nevynímajúc, by ste sa nemali hanbiť o svojich problémoch hovoriť, aj keď sa môže jednať iba o banálne veci. Čím viac informácií o vašom stave lekár bude mať, tým lepšie pre vás a pre vaše zdravie. Pamätajte, že vo väčšine prípadov neprídete s niečím, čo by ešte lekár dovtedy nevidel.

Používajte iba intímnu kozmetiku

Ak vám na umytie nestačí iba voda a radšej používate na svoj klin aj kozmetické prípravky, vždy voľte také, ktoré sú priamo pre túto oblasť určené, nie napríklad sprchové šampóny alebo mydlá, ktoré sú vhodné len na telo. Špeciálna intímia kozmetika je k dostaniu v akejkoľvek drogérii alebo lekárni.

Pravidelné testovanie nie je hanba

Pokiaľ nemáte stáleho partnera, je na mieste, aby ste pravidelne dochádzali na testy na pohlavné choroby na venerológiu. Veľa žien sa týmito chorobami nakazí a nemá o tom ani tušenie a šíria ich do sveta ďalej. Prevencia nielen v tejto oblasti by mala byť samozrejmosťou, veď zdravie máme iba jedno.

Pravidelná prehliadka je dôležitá

Nepodceňujte pravidelnú prehliadku u svojho gynekológa, ktorá prebieha iba raz za rok, ak teda nemáte nejaké zdravotné problémy. Nie každá choroba a problém sa prejaví okamžite a práve táto prehliadka ich môže včas odhaliť a zamedziť závažnejším komplikáciám.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.