Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rodičia nikdy nevyhadzujte mliečne zuby svojich detí. Neskôr Vám poďakujú ..

reklama:
Rodičia nikdy nevyhadzujte mliečne zuby svojich detí. Neskôr Vám poďakujú ..

Toto by mali vedieť všetci súčasní aj nastávajúci rodičia. Keď dieťaťu vypadávajú mliečne zúbky, rodičia si ich buď nechávajú na pamiatku, alebo vyhadzujú do koša.

Ukázalo sa, že lepšie je si zúbky nechať. Prečo ? Pamätáte si na to, keď Vám vypadol prvý mliečny zub? Mnohí z nás na to nemajú práve najpríjemnejšie spomienky.

Vypadávanie mliečnych zubov ale znamená, že rastieme. Štúdie preukázali, že mliečne zuby sú bohatým zdrojom kmeňových buniek. V medicíne sa používajú v boji proti rakovine, cukrovke, Parkinsonovej choroby, celiakii, Huntingtonovej chorobe, ochorením srdca, poškodením svalov a mnohým ďalším ochoreniam.

V prípade, že bude dieťa niekedy potrebovať nahradiť pôvodné tkanivo, kmeňové bunky z mliečnych zubov môžu byť použité pre regeneráciu a rast tkaniva. Stručne povedané, zuby sa rozhodne oplatí pre každý prípad zachovať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.