Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šokujúce odhalenie vedcov: Nezadané ženy sú tie najšťastnejšie

reklama:
Šokujúce odhalenie vedcov: Nezadané ženy sú tie najšťastnejšie

Byť bez partnera nie je až také zlé! To tvrdia vedci, podľa ktorých si slobodné slečny a dámy nažívajú omnoho spokojnejšie, ako ich zadané kamarátky.

Poobzerajte sa vôkol seba a zamyslite sa, koľko vašich priateliek a známych je bez muža. Či už ide o ich slobodnú voľbu, alebo im demografická nerovnosť akosi nedáva na výber, faktom zostáva, že počet slobodných žien rastie. Portál brightside.me prišiel s interpretáciou zaujímavého výskumu, podľa ktorého sú nezadané dámy vlastne super šťastné. Čo stojí v pozadí tohto javu?

Vzťahová únava

Hoci nemožno celkom zovšeobecňovať, zvyčajne sú to práve ženy, ktoré vynakladajú väčšie úsilie na budovanie a udržiavanie vzťahov. Neraz tvrdo pracujú na tom, aby ich partnerstvo prekvitalo, čo ich, prirodzene, časom vyčerpá.

V prípade, že muž nevynakladá primerané úsilie na kultiváciu spoločného vzťahu, v určitom bode dochádza k únave a jemnejšie polovičky sa začínajú vzdávať. Ukázalo sa, že vo veku 45 až 65 rokov bolo mimo partnerstva šťastných až 32% žien a len 19% mužov.

Bez stresu a pocitu viny

Po dlhom a komplikovanom vzťahu môže padnúť dobre byť opäť slobodnou. Ženy znovu začínajú pracovať len same kvôli sebe, bez stresu či pocitu viny. Neexistujú povinnosti voči partnerovi typu navariť, oprať, ožehliť, čas si zrazu možno zorganizovať podľa vlastných potrieb. Dlhší výlet, wellness s kamoškami, štúdium alebo večerný kurz? Nič z toho už viac nie je tabu.

Až 61% slobodných žien v Spojenom kráľovstve tvrdí, že im ich sociálny status vyhovuje. V momente, keď chlap prestáva byť stredobodom ich vesmíru, objavujú zrazu iný druh lásky – sebalásku.

Potreba sebarozvíjania

Áno, je pravda, že mnohé ženy naďalej hľadajú pravú lásku. Čím dlhšie však človek zostáva mimo vzťahy, tým viac si uvedomuje, že všetko je vlastne schopný robiť sám. Následne prichádza potreba rozvíjať sa, ktorou možno vyplniť nadobudnutý voľný čas. Práve to prináša slobodným ženám množstvo radosti a naplnenia.

V prípade, že zo stroskotaného vzťahu navyše ostali deti, žena má odrazu konečne príležitosť venovať sa len a len im. Na novú známosť aj tak nieto času.

Je zrejmé, že muži sa vo vzťahoch cítia dobre! Väčšinou sa spoliehajú na partnerku alebo manželku a sú menej aktívni pri rozširovaní svojich sociálnych kontaktov. To je výhodou žien, ktoré si jednoduchšie dokážu užívať život bez záväzku. Dokazuje to aj výskum, podľa ktorého si až 75% slobodných dám nehľadalo nový vzťah minimálne rok.

Foto: pixabay.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júna 2023Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.