Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Starí rodičia hrajú obrovskú úlohu v živote malých detí

reklama:
Starí rodičia hrajú obrovskú úlohu v živote malých detí

Babičky a deduškovia hrajú veľkú úlohu v rozvoji našej osobnosti, raste a v spôsobe, akým vidíme a cítime. Keď sa nad tým zamyslíte, iste pre vás boli dôležití počas detstva. A rovnakú šancu by ste mali dať aj vlastným deťom, pretože z tohto vzťahu vznikne niečo nádherné, čo vám potvrdia dokonca aj vedci, ktorí vzťahy medzi starými rodičmi a vnúčatami podrobne skúmali. Na čo prišli?

Nechajte deti so starými rodičmi čo najviac

Vedci zistili, že deti, ktoré sa stýkajú so svojimi babičkami a dedkami, majú zdravší vzťah s dospelými a vedia, ako si vážiť starších ľudí. Pomocou tohto spojenia sa deti učia o láske, rešpekte a blízkosti. Okrem toho sa dozvedia veľa o starých spôsoboch života a o tom, ako žili ich starí rodičia i rodičia. Rodinné príbehy sú veľmi dôležité. Bohužiaľ mnoho detí nemá to šťastie.

Veľa rodičov má strach zo smrti

Veľa rodičov sa bojí, že ich deti budú negatívne ovplyvnené smrťou svojich starých rodičov. Pravdou ale je, že väčšina detí si bude pamätať iba tie pekné momenty a spomienky, ktoré s nimi prežili. Možno je ťažké tomu uveriť, ale budú do vášho života vždy zapojení, aj keď už nebudú medzi živými. Stále budú žiť vo vašom srdci a budete na nich spomínať. Rovnako to budú mať aj deti.

Starí rodičia vás vždy povedú v živote, pretože vás toľko ovplyvnili, keď boli s vami. Zmiznú a nebudete ich môcť vidieť, ale keď to budete najmenej čakať, ucítite ich prítomnosť a podporu. Spomeniete si, ako s vami hovorili a na rady, ktoré vám kedysi dali. Nebojte sa toho, ako budú reagovať vaše deti. Možno budú nejaký čas smutní, ale dlhodobo im tento vzťah veľmi pomôže.

Žijú vaši starí rodičia?

Mnoho rodičov malých detí sa nestýka s vlastnými rodičmi, pretože majú osobné problémy. Bohužiaľ tým ich deti prichádzajú o špeciálny vzťah medzi vnúčatom a starým rodičom, ktorý nemôže nič iné nahradiť. Ak máte zložité vzťahy, snažte sa ich vyriešiť kvôli svojim deťom a nechajte ich, aby si užili svojich starých rodičov a naučili sa od nich všetko, čo môžu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.