Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Súrodenci, ktorí zažili II.svetovú vojnu, sa ocitli medzi absolventmi strednej školy: Na svoje diplomy čakali takmer 80 rokov

Súrodenci, ktorí zažili II.svetovú vojnu, sa ocitli medzi absolventmi strednej školy: Na svoje diplomy čakali takmer 80 rokov

reklama:
Súrodenci, ktorí zažili II.svetovú vojnu, sa ocitli medzi absolventmi strednej školy: Na svoje diplomy čakali takmer 80 rokov

Dočkali sa! Súrodenci George (95) a Anita (94) Ramirezovci vždy podporovali dôležitosť vzdelania, no sami nemali toľko šťastia, že by mohli študovať. V Denveri im boli udelené stredoškolské diplomy, hoci majú už obaja dávno po deväťdesiatke.

Brat a sestra žili v ťažkých časoch, strednú školu nedokončil ani jeden z nich. George ako mladý muž odišiel do Európy, no nie na študijný pobyt, ale do II. svetovej vojny. Anita zas musela pomôcť rodine, a tak sa vo svojich 15 rokoch stala opatrovateľkou detí na plný úväzok.

Roky plynuli a starkí mali pred očami svoje vlastné ratolesti a vnúčatá, úspešne ukončujúce školy, ktoré si vybrali. Hoci ich sledovali s veľkou hrdosťou, ich samých mrzelo, že sa im vzdelanie nepodarilo nadobudnúť.

Rodiny Georga a Anity sa rozhodli dopriať milovaným rodičom a starým rodičom, aký je to pocit byť čerstvým absolventom. Vďaka vedeniu jednej strednej školy v Denveri sa brat a sestra ocitli na slávnostnej ceremónii, kde im boli udelené čestné diplomy.

Sympatickí starčekovia si svoj slávnostný deň užívali plnými dúškami a zo slávnosti odchádzali so spokojnými výrazmi v tvárach.

Foto: CBS

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. júna 2019Zdroj denver.cbslocal.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.