Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Takmer 5 000 ľudí stálo hodiny v daždi, aby sa pokúsili zachrániť život chorého chlapčeka

reklama:
Takmer 5 000 ľudí stálo hodiny v daždi, aby sa pokúsili zachrániť život chorého chlapčeka

Nádherné gesto pomoci. Po tom, ako malému Oscarovi diagnostikovali smrteľné ochorenie, sa jeho rodine zrútil celý svet. Jedinou šancou chlapčeka, ako poraziť zákernú chorobu, bolo nájsť vhodného darcu kmeňových buniek. Náročnú úlohu bolo pritom potrebné splniť v rekordne krátkom období 3 mesiacov.

Nočná mora rodičov

Olivia a Jamie Lee si prešli najhoršou nočnou morou všetkých rodičov. Keď sa dozvedeli, že ich chlapček trpí zriedkavou a veľmi agresívnou formou leukémie, podlomili sa im kolená. Na moment sa im zastavil svet, no veľmi rýchlo pochopili, že musia byť silní, aby boli milovanému synovi oporou.

Napriek ťažkému údelu sa rodina nespravodlivosti osudu nepoddala. “Cítili sme sa, akoby na konci tunelu nebolo možné vidieť svetlo. Ale keď sme sa pozerali na Oscarov pokorný úsmev, statočnosť a odhodlanie, podarilo sa nám znova naštartovať našu spoločnú silu,” spomína na neľahké chvíle statočná mamina Olivia, ktorá v nemocnici stála vždy po boku synčeka.

Nádej na záchranu

Oscarovi najbližší tušili, že boj s ochorením bude náročný, no lekári im dali nádej, že nie je úplne nemožný. Šanca na jeho uzdravenie je však závislá od zohnania správneho darcu kmeňových buniek. Na naplnenie tejto požiadavky dostala nešťastná rodina zúfalo málo času. Tri krátke mesiace mali rozhodnúť o živote ich dieťaťa.

Dôležitosť začala zohrávať každá minúta, a tak milujúci rodičia nezaháľali a začali okamžite konať. Na záchranu svojho najväčšieho pokladu spustili kampaň, ktorá im mala pomôcť nájsť vhodného darcu. Za týmto účelom vyzvali ľudí, aby sa zapísali do registra darcov krvných buniek. Vedeli, že čím viac dobrovoľníkov sa zapojí, tým vyššia bude aj šanca pre ich Oscara.

Úspešná akcia

Keď Olivia s Jamiem odštartovali svoju iniciatívu, ani vo sne im nenapadlo, aký úžasný ohlas medzi ľuďmi vyvolá. Počas jediného víkendu sa do akcie dobrovoľne zapojilo viac ako 4 800 osôb. Potenciálni darcovia sa ocitli v dlhej fronte, aby zistili, či práve oni a ich kmeňové bunky “sadnú” chlapcovi. Neodradilo ich ani daždivé počasie.

Zatiaľ nie je jasné, či bol pre Oscara nájdený vhodný darca. Rodina však pevne verí, že aspoň jeden z tisícov dobrovoľníkov bude chlapcovi schopný poskytnúť kmeňové bunky, ktoré tak zúfalo potrebuje.

Foto: Facebook, SWNS, Unilad

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. marca 2019Zdroj www.unilad.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.