Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Takto na výber detskej autosedačky

reklama:
Takto na výber detskej autosedačky

S príchodom letných mesiacov, budú určite mnohé rodinky zvažovať zahraničné dovolenky či tuzemské cestovania a výlety. Preto si myslíme, že je práve teraz ideálny čas na to, vám poskytnúť stručný, ale za to komplexný a prehľadný návod na výber tej správnej detskej autosedačky, ktorý sa vám zíde pred tým, než sa rozhodnete niekam cestovať autom s vašou malou ratolesťou. Bezpečnosť detí je prvoradá a v tejto oblasti nejde robiť žiadne kompromisy.

Prehľad sortimentu rozličných autosedačiek a ďalšieho príslušenstva pre prepravu detí v aute nájdete v prestížnom internetovom obchode Alza!

Autosedačku vyberáme na základe tohto!

To, že povinnosť autosedačky je zákonom stanovená pre osoby, ktoré sú nižšie, ako 150 cm a 36 kg nejako hlbšie rozpitvávať asi nemusíme. Zabezpečujú bezpečnosť a poskytujú pohodlie vašim ratolestiam. Výhodou je aj ich jednoduchá relokácia do iného vozidla. Čo však spomenúť musíme, čo väčšina ľudí pravdepodobne nevie, sú najdôležitejšie parametre, na ktoré hľadíme pri výbere autosedačky:

  • výška dieťaťa – jedná sa o hlavné kritérium, hlavička dieťaťa nesmie prevyšovať vrchnú časť autosedačky, bezpečnostný pás sa nemôže nachádzať v oblasti krku dieťaťa;
  • hmotnosť dieťaťa – zákon slovenskej republiky zaraďuje deti do 5 vymedzených kategórií, ktoré sú označené ako 3, 2, 1, 0+ a 0;
  • vek dieťaťa – jedná sa o najmenej podstatný parameter, ktorý sa nedá generalizovať vzhľadom na subjektívne dospievanie.

Výber detskej autosedačky na základe upevnenia

Aby tých kritérií rozhodovania nebolo málo, ešte vám jedno pridáme. Predsa len ide o bezpečnosť vašich malých ratolestí, a preto považujeme za povinnosť poskytnúť komplexný náhľad do tejto problematiky a zároveň vám poskytnúť informácie o dostupných možnostiach – v tomto prípade ide o možnosti upevnenia autosedačky. Detské autosedačky totižto môžu byť vo vozidle uchytené dvoma spôsobmi.

Veríme, že väčšina z vás pozná tradičný, častejšie používaný spôsob – za použitia bezpečnostných pásov. Pri uvedenom spôsobe uchytenia sa musíme dobre uistiť, že je autosedačka skutočne fixne uchytená. Vhodné v prípade, že sedačka bude frekventovane presúvaná z vozidla do vozidla. Ďalším spôsobom upevnenia je za pomoci ISOFIX systému. Jedná sa o nákladnejšiu, ale aj bezpečnejšiu alternatívu. Zaručená pevná fixácia. Pozor, pred kúpou je potrebné overiť kompatibilitu vášho vozidla s autosedačkami tohto typu!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.