Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Učiteľka tanca i života: 77-ročná baletka odovzdáva budúcim generáciám dôležité posolstvo

reklama:
Učiteľka tanca i života: 77 ročná baletka odovzdáva budúcim generáciám dôležité posolstvo

Človek nikdy nie je príliš starý na to, aby robil to, čo miluje! Suzelle Poole sa začala venovať baletu, keď mala iba 7 rokov. Dnes má 77 a svoje umenie s láskou odovzdáva ďalej.

Už 70 rokov ubehlo od momentu, kedy sa Suzelle prvýkrát postavila na tanečný parket ako malá baletka. Hoci v spoločnosti prevláda presvedčenie, že kariéra balerín končí veľmi skoro, sympatická babička je dôkazom, že to tak vôbec nemusí byť. “Zdá sa, že ľudia si myslia, že som neobyčajná,” hovorí so smiechom žena v rokoch.

V súčasnosti je Suzelle aj napriek svojmu pokročilému veku stále aktívna. Bohaté skúsenosti odovzdáva mladším generáciám na hodinách baletu. Dievčatá, ktoré vychováva v budúce baleríny, si nevedia svoju pani učiteľku vynachváliť. “Tancuje už tak dlho, naozaj ma inšpiruje,” povedala jedna z jej žiačok.

Múdra žena verí, že okrem tanca učí deti aj čosi viac. Posolstvo, ktoré do nich vštepuje, im totiž môže veľmi pomôcť na ceste k ich snom. “Život je príliš krátky na to, aby ste nerobili to, čo chcete robiť. Či už je to maľovanie alebo balet, joga alebo čokoľvek čo milujete, nikdy nie je príliš neskoro na to, aby ste to začali robiť,” odkazuje skúsená balerína.

Foto: Youtube Screenshot

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. apríla 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.