Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

V dnešnej dobe sa vzťahom veľmi nedarí, prečo tomu naozaj tak je? Možno ste o tom ani nevedeli

reklama:
V dnešnej dobe sa vzťahom veľmi nedarí, prečo tomu naozaj tak je? Možno ste o tom ani nevedeli

Súčasnosť je známa tým, že vzťahy sú ťažšie a ťažšie. Prečo tomu tak ale je aj cez to, že sa toľko snažíme? Je štatisticky dokázané, že dnešná doba je naozaj zložitejšia na poriadny vzťah než tomu bolo kedysi. Je to tým, že ľudia už nevyhľadávajú lásku, ale iba pobavenie? Alebo už ľudia nevedia toľko milovať? Takýchto otázok je veľké množstvo.

Buďte pripravení

Jedným z problémov, prečo vzťahy moc nefungujú, je pripravenosť. Vzťah je o kompromisoch a o tom, že si človek musí sem tam niečo odpustiť. Dnešní ľudia ale na toto nie sú pripravení a vzťahov sa boja. Je to aj jeden z dôvodov častých rochodov, pretože sa veľa vecí moc urýchlili a už neskoro sa prišlo na to, že na to proste ešte nemáme. Vzťah toho veľa obnáša, ale aj dáva. Je iba na vás ako s tým naložíte. Ak ale chcete naozajstný vzťah, bežte do neho s odhodlaním a pripravenosťou a nie len tak na ľahkú váhu.

Často to vzdávate

Veľa rozchodov je založených na tom, že sa ľudia odmietajú postaviť problémom a riešiť ich. Namiesto toho väčšina všetko vzdá a viac to nerieši. Ale toto nie je riešenie a môže vás to sprevádzať aj u budúcich vzťahov. Hľadajte si naozaj ľudí, ktorí vám rozumejú a vy rozumiete im. Bez komunikácie medzi dvoma ľuďmi vzťah jednoducho nefunguje.

Spomienky ako najlepší dar vzťahu

Ľudia spolu vo vzťahu chcú síce tráviť čo najviac času, ale to nestačí. Poslednou dobou akoby boli leniví si tvoriť spomienky. Nestačí spolu iba tráviť čas v jednej miestnosti pri televízii, ale musíte sa snažiť spolu obaja niečo zažiť. Potom to dá iskru vášmu vzťahu a nebudete musieť sa vyrovnávať s rozchodom, pretože toto vždy jedného zo vzťahu prestane baviť.

Materializmus je des

Veľkým problémom dnešných vzťahov je materiálna hodnota. Veľa ľudí si zakladá na daroch, dovolenkách, autách ale kde sú city? Predtým stačila ľuďom láska, a to aj v prípade chudoby. Skúste sa teda odpútať od materiálnych hodnôt a začnite žiť život trošku emocionálne.

Čas a vytrvalosť, to potrebujete

Ak chcete naozaj dobrý vzťah s človekom, ktorého máte radi, tak tomu musíte dať čas a vytrvalosť. Pokiaľ nebudete v lásku veriť a budete sa snažiť niečo uponáhľať, dopadne to vždy zle. Urobte si na seba čas, buďte spolu každú chvíľku akonáhle to bude možné a proste žite a nepozerajte na čas.

Mobili

Tento problém súvisí veľa s vyššie uvedenými. Pokrok človek nezastaví a v dnešnej dobe sa stretávame s ľuďmi, ktorí trávia viac času pri svojich mobilných zariadeniach a sociálnych sietí, že nemajú pojem o čase. Skúste hodiť všetky sociálne siete za hlavu, vypnite si telefón a venujte svoj čas niekomu, kto si ho naozaj zaslúži a kto vám za to bude vďačiť. Civením do telefónu viac, než je zdravé, vám proste kaziť vzťah bude.

Negatívne myslenie

Nikto nechce byť sklamaný a tak o každom novom vzťahu premýšľa trošku negatívne. Človek si podáva otázky "Má to cenu"? alebo "Čo keď to skončí"?

Ľudia sa naučili riešiť všetko veľa rozumovo a nedávajú do toho veľa citov, ale vzťahy, do ktorých sa ľudia ponoria bez ohľadu na všetko okolo, väčšinou nekončia alebo trvajú naozaj dlho. Snažte sa teda myslieť pozitívne.

Sex a láska

Bohužiaľ je to tak. V dnešnej dobe si ľudia chcú len užívať a nepremýšľajú nad vzťahmi. Myslia si, že dokážu oddeliť sex a lásku. To sa ale nikdy nevyplatí a nikdy to tak nefunguje. Bohužiaľ aj cez to, že obaja z páru idú do vzťahu len za účel si niečo užiť, vždy v tom niekto nechá svoje city a potom trpí. A ako končia tieto vzťahy? Sklamaním a ukončením. Ľudia by si mali uvedomiť, že by si mali všetkých intímnych chvíľ vážiť a nebrať ich len ako spestrenie života, pretože takto vzťahy na celý život naozaj nevznikajú.

Nevážime si toho, čo máme

Ľudí, ktorí stoja za to, nechávame odchádzať a naopak dovoľujeme príchodu ľudí, ktorí si to nezaslúžia. To je jedna z najväčších chýb.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. júla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.