Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viete, ako si vyvolať menštruáciu?

reklama:
Viete, ako si vyvolať menštruáciu?

Potrebujte svoju menštruáciu urýchliť? Alebo sa vám menštruácia nedostavila presne v termíne, kvôli čomu ste nervózne? Nemusíte hneď chodiť k lekárovi na vyvolávaciu injekciu. Menštruáciu skúste na miesto hormónov vyvolať prírodnou cestou. Čo konkrétne vašu menštruáciu urýchli?

Najlepším spôsobom, ako vyvolať menštruáciu prírodnou cestou, je naloženie sa do horúcej vane. Do vody môžete nakvapkať niekoľko kvapiek levanduľového esenciálneho oleja, ktorý vás upokojí a podporí vašu relaxáciu. V horúcej vani buďte naložená ideálne 30 minút a pri tom si skúste ľahko masírovať podbruško.

Kombinácia horúceho kúpeľa a červeného vína, ktorá má podporiť vyvolanie menštruácie, je overená predošlými generáciami žien. Rovnako ako horúca voda totiž aj červené víno rozširuje cievy, odbúrava stres a podporuje relaxáciu.

Ak chcete vyvolať menštruáciu, stavte aj na niektoré bylinky. Ak sa oneskorí o niekoľko dní, vyskúšajte olej z pupalky dvojročnej. Pupalkový olej nielen vyvoláva menštruáciu, zmierňuje aj prejavy predmenštruačného syndrómu a pomôže vám aj pri menštruačných bolestiach.

Ak si prajete, aby sa váš menštruačný cyklus harmonizoval, začnite potom pravidelne popíjať čaj z alchemilky lekárskej. Táto obľúbená ženská bylina vám teda pomôže od nepravidelnej menštruácie. Iste ďalej uvítate, že podporuje liečbu gynekologických zápalov a má pozitívny vplyv na celkové zdravie ženských orgánov.

Vyvolanie menštruácie podporí aj náročnejšia fyzická aktivita. Každý deň si bežte zabehať do prírody alebo vyrazte na prechádzku na bicykli. Tiež vám pomôže svižná hodinová chôdza. Pokiaľ máte možnosť začať chodiť na lekcie hormonálnej jogy, neváhajte. Tento druh telesnej a meditatívnej aktivity podporí správne fungovanie vašich pohlavných orgánov.

Existuje veľa dôvodov, prečo má vaša menštruácia oneskorenie. Môže medzi ne patriť nadmerný stres, chudnutie, choroba, hormonálna zmena či prechod na nový jedálniček. Že má u vás menštruácia oneskorenia, však môže znamenať, že ste tehotná. Než sa pustíte do vyvolávania menštruácie prírodnou cestou, presvedčte sa teda najprv, že v inom stave naozaj nie ste.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.