Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyhadzovala som kôru z melóna, kým mi muž nepovedal niečo, o čom som nevedela

reklama:
Vyhadzovala som kôru z melóna, kým mi muž nepovedal niečo, o čom som nevedela

Červené melóny sú šťavnaté, chutné a plné výživných látok ako vitamíny, minerály či antioxidanty. Občas by sa dalo povedať, že sú jedinou vecou, ​​ktorú potrebujete pre horúce letné dni. Avšak vyhadzujete aj vy kôru z nich, tak ako to robí zrejme väčšina ľudí? Potom robíte jednu veľkú chybu. Ani ja som to doteraz nevedela, kým ma na to neupozornil môj manžel. Melónová kôra je dokonca oveľa zdravšia než samotná červená dužina.

Čo obsahuje kôra melónu

Biela časť kôry je priamo prešpikovaná živinami. Je to určite niečo, čo by ste mali zaradiť do svojho jedálnička. Tú najvrchnejšiu tmavú a tvrdú časť kôry môžete odstrániť, nechajte len tú bielu časť. Hoci táto biela dužina je takmer bez chuti, obsahuje veľký podiel týchto látok:

  • vitamín A
  • vitamín B6
  • vitamín C
  • draslík
  • zinok
  • horčík

Je tiež bohatým zdrojom silných antioxidantov, ako je napríklad lykopén. Avšak zrejme najužitočnejšou živinou v melónovej kôre je takzvaný citrulín. Táto aminokyselina je zodpovedná za budovanie silných a zdravých svalov.

Zdravotné prínosy kôry z červeného melóna

Samotný červený melón je extrémne zdravý a dokáže pomôcť pri liečbe mnohých ochorení. Teraz sa však poďme bližšie pozrieť na to, čo všetko navyše dokáže pre vás zabezpečiť melónová kôra.

Pomáha pri chudnutí

Vysoký obsah vlákniny v kôre je výborným pomocníkom pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť.

Upokojuje nervy

Spomínaný citrulín je dôležitý nielen pre vývoj svalov, ale aj pre správnu funkciu nervov. Účinne vás zbaví stresu a úzkosti.

Pôsobí ako diuretikum a zmierňuje opuchy

Nielen červená tekvica, ale tiež kôra je tvorená prevažne z vody, čo z nej robí výborné diuretikum. Spolu s ostatnými látkami pomáha z tela odstraňovať nahromadené tekutiny, čím zmierňuje opuchy, hlavne nôh.

Detoxikuje telo

Kôra obsahuje látky, ktoré na seba viažu mnohé toxíny a tie sa následne vyplavujú von z tela.

Posilňuje imunitu

Potrebujete posilniť imunitu? Potom sa uistite, že si do svojho šejku alebo kokteilu primiešate aj pár kúskov melónovej kôry.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.