Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyvraciame najčastejšie mýty o piercingu, ktorým ste pravdepodobne uverili aj vy

reklama:
Vyvraciame najčastejšie mýty o piercingu, ktorým ste pravdepodobne uverili aj vy

Piercing nie je v žiadnom prípade výdobytok modernej doby. Ľudia svoje telá týmto spôsobom zdobili už pred 5000 rokmi. Piercing si ľudia v minulosti nechali robiť väčšinou z náboženských či kultúrnych dôvodov. Vyjadrovali ním príslušnosť k skupine alebo spoločenskej vrstve. V súčasnej dobe má piercing trochu iný význam. Vo väčšine prípadov ide o sebavyjadrenie. Piercing sa u mladých teší stále veľkej obľube. Aj napriek tomu, že je vcelku bežný a nejedná sa o žiadnu nelegálnu činnosť, okolo neho a jeho aplikácii koluje veľa mýtov. Niektoré sú úsmevné, iné by mohli byť nebezpečné. V našom článku sme pre vás zhrnuli tie najzaujímavejšie

Malé dievčatká a náušničky

Začneme hneď trochu kontroverzne. Kedy ste prepichovali ušká svojim dcérka? Tak schválne? Do jedného roka, do 5 rokov? Alebo ich ešte nemá, alebo už ich dostala hneď v pôrodnici? Prepichovanie ušiek práve narodených bábätiek bola dlhoročná prax a nikto nič nenamietal. Neskôr sa začalo odporúčať počkať po prvom očkovaní. Avšak ozývajú sa hlasy, že by sa takto malým dievčatkám nemali prepichovať ušká vôbec.

Bábätku hrozia:

  • Infekcie
  • Alergické reakcie
  • Môže trpieť posttraumatickým stresom
  • Je tiež pravdepodobnejšie, že dierky nebudú symetrické. Jedna môže byť vyššia ako druhá

Nastreľovanie aj prepichovanie ušiek malých dievčatiek nie je bezpečné, je to skôr kultúrnou záležitosťou, ktorú máme hlboko zakorenenú a nepripúšťame si, že existujú nemalé riziká.

Dierky po vpichu nikdy nezarastú

Jeden z najčastejších mýtov, ktorý sa ale vôbec nezakladá na pravde. Áno, niekomu dierky naozaj nikdy nezarastú, ale nemožno z toho robiť pravidlo. V skutočnosti je to, ako rýchlo sa vám rana zacelí veľmi individuálne. Niekomu stačí vybrať nový piercing na noc a druhý deň už ho nedá späť, pretože dierka sa bleskurýchlo zacelila. Naopak niektorí si zbožne želajú, aby im dierky zarástli, a ony tvrdošijne odolávajú a často potom nešťastník musí na operáciu, pri ktorej mu dierky zacelia chirurgicky.

S novou náušnicou musíte hýbať

Omyl. Ak chcete, aby sa vám nová dierka rýchlo zahojila, musíte robiť pravý opak. S náušnicou sa nehrajte. Nechajte ju v pokoji a používajte v prvých dňoch vhodnú dezinfekciu. Čím viac s ňou budete v novej dierke prechádzať, tým dlhšie bude trvať proces hojenia. Navyše môže začať aj krvácať a v najhoršom prípade sa dostane do podráždenej rany nepríjemná infekcia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.