Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena počas tehotenstva nešla ani raz ku gynekológovi. Keď jej urobili ultrazvuk, museli okamžite konať

reklama:
Žena počas tehotenstva nešla ani raz ku gynekológovi. Keď jej urobili ultrazvuk, museli okamžite konať

Koncom marca prišla do nemocnice v meste Barnaul v Rusku tridsaťjedenročná žena vo vysokom štádiu tehotenstva. Tehotná žena, ktorá si priala zostať v anonymite, lekárom prezradila, že nedôveruje medicíne. Žena mala onedlho rodiť a toto bola (na prekvapenie všetkých) jej prvá návšteva nemocnice od počatia. Cítila bolesť a nepohodlie a stále nemala pôrodné kŕče.

Chcela len vedieť, či je všetko v poriadku. To, čo sa stalo neskôr, sa zapíše do dejín medicíny už navždy. Lekár matku dôkladne vyšetril a urobil jej ultrazvuk. To, čo uvidel na monitore spôsobilo, že musel okamžite zavolať aj svojich kolegov. Nemohol uveriť svojim očiam. Dieťa sa totiž nevyvíjalo v maternici, ale v brušnej dutine. Jednalo sa o mimomaternicové tehotenstvo, oplodnené vajíčko sa teda vyvíja mimo maternice. Také tehotenstvo je veľmi rizikové a ohrozuje život matky a dieťaťa. Lekári okamžite zahájili cisársky rez.

Mimomaternicové tehotenstvo sa vyskytne u 1 z 625 miliónov prípadov. Chirurg Vladimir Borok, ktorý ženu operoval povedal, že na svete bolo zaznamenaných len niekoľko desiatok takýchto prípadov. Šťastná matka a dieťa operáciu prežili a nič vážne sa im nestalo. Dievčatko sa volá Veronika.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.